Αισθάνεσαι ότι ο γάμος σου ρουτινιάζει; 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα

17:14 30/8/2021 - Πηγή: iPop

Η ρουτίνα στον γάμο μπορεί να χτυπήσει την πόρτα και του δικού σου σπιτιού και δεν είναι καθόλου κακό να το παραδεχτείς. Οι καθημερινές υποχρεώσεις στη δουλειά, το βεβαρημένο πρόγραμμα, το άγχος να είναι καθαρό το σπίτι, μαγειρεμένο το φαγητό και τα παιδιά διαβασμένα, μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν το ζευγάρι να χάσει την ερωτική επαφή του και να νιώσει ότι ρουτινιάζει.

Η ρουτίνα στον γάμο δεν πρέπει να σε τρομάζει, είναι κάτι που αφενός μπορείς να προλάβεις και αφετέρου ακόμα κι αν έρθει, μπορείς να κάνεις μικρές κινήσεις για να την εξαφανίσεις και να ανανεώσεις τη σχέση σας.

Τι μπορείς
να κάνεις εάν νιώθεις ρουτίνα στον γάμο σας;Βγείτε ραντεβού

Κανονίστε μια μέρα που θα είναι πιο βολική για εσάς, να την αφιερώσετε στη σχέση σας. Μπορεί να είναι ένα απόγευμα μέχρι το βράδυ ή απλά μερικές ώρες το βράδυ που θα έχετε αφήσει τα παιδιά με τους παππούδες. Εκείνο το βράδυ βγείτε ένα ραντεβού όπως κάνατε παλιά. Πηγαίντε σ’ ένα αγαπημένο σας μέρος, μιλήστε για εσάς, για το μέλλον σας, για ταξίδια που θέλετε να κάνετε μαζί και βάλτε εξαρχής τον κανόνα να μην μιλήσετε για δουλειές/ οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ. Να είναι ένα βράδυ μόνο για σας! Γυρίστε σπίτι, κάντε σεξ και επαναλάβετέ το ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Ετοίμασε ένα σέξι βράδυ

Θυμάσαι την εποχή που μένατε οι δυο σας χωρίς σκυλιά παιδιά κτλ και τον περίμενες να γυρίσει απ’ τη δουλειά φορώντας μόνο τα εσώρουχά σου; Άρπαξε την ευκαιρία ένα σαββατοκύριακο που τα παιδιά μπορούν να μείνουν στους παππούδες ή τους θείους τους και ετοίμασε ένα σέξι βράδυ μόνο για εσάς! Φτιάξτε την ατμόσφαιρα που σας αρέσει, φάτε μαζί, και μείνετε ξύπνιοι ως το ξημέρωμα όπως παλιά!

Ξεκινήστε μια δραστηριότητα μαζί

Παλιά μαθαίνατε συνέχεια ο ένας καινούρια πράγματα στον άλλον ή κάνατε δραστηριότητες μαζί. Τώρα γιατί πια αυτό δεν υπάρχει; Μπορείτε να κάνετε μια δραστηριότητα όλοι μαζί σαν οικογένεια (για παράδειγμα ράφτινγκ ή σκι με τα παιδιά) ή κάτι πιο ιδιαίτερο οι δυο σας και να ξαναβρείτε τον ενθουσιασμό σας!

Συζητήστε

Όχι για το ποιος θα ετοιμάσει το πρωινό για αύριο ή θα διαβάσει τα παιδιά, αλλά για τα όνειρά σας, το τι σκέφτεστε, τι θέλετε να αλλάξετε και τι σας αρέσει.

Ξεκινήστε με τα απλά και στη συνέχεια θα έρθουν όλα! Μην ξεχνάς πως η επικοινωνία με τον σύντροφό σου είναι το Α και το Ω της σχέσης σας, μην την παραμελείς και μην την υποτιμάς!

Μαγειρέψτε μαζί

Εάν έχετε παιδιά και εργάζεστε και οι 2, το πιθανότερο είναι ότι η μαγειρική δεν αποτελεί πλέον ευχαρίστηση αλλά μια απαραίτητη διαδικασία για να έχουν όλοι φαγητό στο σπίτι! Πότε ήταν η τελευταία φορά που μαγείρεψες ένα φαγητό που σκεφτόσουν καιρό να δοκιμάσεις και πειραματίστηκες με μια νέα συνταγή;

Pixabay

Βρείτε ένα πιάτο που σας αρέσει και μαγειρέψτε μαζί! Είτε είναι ένα κλασικό κινέζικο πιάτο είτε ένα καυτερό μεξικάνικο, το να μαγειρέψετε μαζί θα σας κάνει να γελάσετε και να περάσετε καλά. Στη συνέχεια, καθίστε αντικριστά στο τραπέζι με την τηλεόραση κλειστή να το απολαύσετε! Και ορίστε μια μέρα της εβδομάδας που θα το κάνετε κάθε φορά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Αισθάνεσαι ότι ο γάμος σου ρουτινιάζει; 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα