Αν δεν βρίσκεις δουλειά… αυτά είναι τα δύο λάθη που κάνεις!

11:33 9/9/2019 - Πηγή: iPop

Το να βρεις μια αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα θα μου πεις δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία επώδυνη… 

Τι λάθη κάνεις, όμως, κατά την αναζήτηση εργασίας; Γιατί μερικές φορές δεν αρκεί απλώς να το θέλουμε πολύ, πρέπει να προσπαθήσουμε πραγματικά για αυτό, να σηκωθούμε από τον καναπέ και να ψάξουμε σωστά.

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο κι ευχάριστο, αλλά είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία μαθαίνεις πολλά και βγαίνεις τελικά πιο δυνατός.

Τα
λάθη που κάνεις κατά την αναζήτηση εργασίαςΜη ρεαλιστικές προσδοκίες

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν να ψάχνουν δουλειά αφού χάσουν την προηγούμενη δουλειά τους, κάτι που σημαίνει πως βιάζονται να βρουν γρήγορα κάτι νέο, κάτι που οδηγεί σε μια από τις μεγαλύτερες μη ρεαλιστικές προσδοκίες: η διάρκεια στην αναζήτηση εργασίας.

Για τους περισσότερους που ψάχνουν συνήθως η διαδικασία αυτή διαρκεί περισσότερο από ότι νομίζουν. Πρέπει να προετοιμάσεις τον εαυτό σου πως θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις αλλά τελικά θα το βρεις.

Μια ακόμη λάθος προσδοκία είναι η επικοινωνία. Δηλαδή, όταν κάποιος ψάχνει για δουλειά κι έχει στείλει το βιογραφικό σου σε αρκετές εταιρίες περιμένει να πάρει κάποιο feedback αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει. Αρχικά, μερικές εταιρίες δεν κοιτούν καν το βιογραφικό και την αίτησή σου μέχρι την προθεσμία που έχουν δώσει, αλλά ακόμη κι αν το κάνουν δεν θα σε πάρουν αμέσως τηλέφωνο. Μπορεί να έχουν δουλειά, μπορεί κάτι να συμβαίνει, μπορεί να έχουν αρρωστήσει, να είναι διακοπές… Κάνε λιγάκι υπομονή!

Pixabay

Θέσε έναν εφικτό στόχο και προετοιμάσου πως θα χρειαστεί χρόνος και δεν θα παίρνεις πάντα απάντηση. Κι όταν δεν παίρνεις απάντηση υπέθεσε πως απλώς δεν σε πήραν στη δουλειά κι έτσι θα νιώσεις καλύτερα όταν χτυπήσει το κινητό σου!

Δεν πουλάς σωστά τον εαυτό σου

Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι και πρέπει να πουλήσεις τον εαυτό σου πολύ, πολύ, καλά!

Φρόντισε να φτιάξεις ένα δυνατό βιογραφικό, να εξηγείς όσα ακριβώς γνωρίζεις να κάνεις και χαρακτηριστικά που ακριβώς ζητούνται και «κουμπώνουν» στη δουλειά για την οποία κάνεις την αίτηση.

Εκτός φυσικά από το βιογραφικό σου, μη ξεχνάς πόσο σημαντική είναι και η online παρουσία σου. Φρόντισε να φτιάξεις το LinkedIn σωστά καθώς πολλές εταιρίες θα ρίξουν μια ματιά σε αυτό ενώ κι εσύ μπορείς αν βρεις δουλειά μέσα από το LinkedIn.

Bonus: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου σημείωμα!

Η αναζήτηση εργασίας όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε δεν είναι εύκολη υπόθεση. Φρόντισε να κάνεις ένα σωστό search, να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει, να φτιάξεις σωστά το βιογραφικό σου και όταν έρθει η στιγμή και σε πάρουν για συνέντευξη να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Αυτό που πιστεύουμε με βεβαιότητα είναι πως όταν κάποιος ψάχνει και το θέλει πολύ, βρίσκει τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 κανόνες που υπάρχουν σε κάθε μεγάλη εταιρία!

Photo: unsplash/Bram Naus

Το άρθρο Αν δεν βρίσκεις δουλειά… αυτά είναι τα δύο λάθη που κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα