Αν τα γλυκά είναι η αδυναμία σου αυτά τα σουδάκια με κρέμα και φράουλα θα σου πάρουν το μυαλό!

16:14 13/10/2021 - Πηγή: iPop

Σου βρήκαμε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό του κόσμου! Αν αγαπάς τις φράουλες τότε ήρθε η στιγμή να τις απολαύσεις! Συνταγή για σου με φράουλες που δεν υπάρχει αμφιβολία πως δε θα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για σου:½ φλιτζάνι νερό57 γρ. βούτυρο, κομμένο σε 4-6 μικρά κομμάτια1 πρέζα αλάτι½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλιά της σούπας γάλα1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτοςπερίπου 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη1-2 κουταλιές της σούπας γάλα(προαιρετικά) κομμάτια φράουλας αποξηραμένα για διακόσμησηFreepikΤα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 180˚C.Ετοίμασε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.Βάλε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν σε μια βαθιά κατσαρόλα.Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και πρόσθεσε ταυτόχρονα όλο το αλεύρι.Ανακάτεψε τη ζύμη δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα – θα ενωθεί αρκετά γρήγορα, αλλά συνέχισε να ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, λαμπερή μπάλα ζύμης. Συνολικά θα μαγειρέψεις αυτό το μείγμα για περίπου 2 λεπτά. Θα υπάρξει μια ελαφριά κρούστα στον πάτο του τηγανιού.Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ και χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα για να σπάσεις λίγο το μείγμα και να απελευθερώσεις τον ατμό. Συνέχισε να το κάνεις για μερικά λεπτά, έτσι ώστε η ζύμη να χάσει λίγο από τη θερμότητά της.Πρόσθεσε ένα αυγό και, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, ανακάτεψε ακόμα πιο έντονα από πριν. Πρόσθεσε το δεύτερο αυγό και ανακάτεψε ξανά.Τώρα πρόσθεσε περίπου ½ από το χτυπημένο αυγό στο μείγμα και ανακάτεψε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία.Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνεις τη γέμιση στο σημείο που θέλεις.Ανακάτεψε το χτυπημένο αυγό με το γάλα.Ψήσε τα για 25 λεπτά. Έπειτα βγάλε τα από το φούρνο και τοποθέτησε τα σου σε ένα ταψί.Χτύπα την κρέμα και κόψε τις φράουλες. Βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να να τα χρησιμοποιήσεις.Όταν είσαι έτοιμη να γεμίσεις τα σου, ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.Κόψε τα σου στη μέση με ένα μαχαίρι και γέμισέ τα με φράουλες και σαντιγί.Τοποθέτησε και εξωτερικά από τα σου κρέμα και στόλισέ τα με τα αποξηραμένα κομμάτια φράουλας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν τα γλυκά είναι η αδυναμία σου αυτά τα σουδάκια με κρέμα και φράουλα θα σου πάρουν το μυαλό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα