Αντιφλεγμονώδη: Βοηθούν ή βλάπτουν στην περίπτωση του κορονοϊού;

11:12 16/3/2020 - Πηγή: iPop

Αντιφλεγμονώδη και κορονοϊός: Τελικά βοηθούν ή βλάπτουν στην περίπτωση του ιού; Μια ανάρτηση του Γάλλου υπουργού Υγείας προκάλεσε ερωτηματικά τις τελευταίες ώρες και ήρθε η στιγμή να μάθουμε τι ισχύει.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του έκανε λόγο πως η χρήση αντιφλεγμονωδών προκαλεί επιδείνωση στην κατάσταση όσων έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει

παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης

⚠️ #COVIDー19 | La prise d'anti-inflammatoires (ibuprofène, cortisone, …) pourrait être un facteur d'aggravation de l’infection. En cas de fièvre, prenez du paracétamol.
Si vous êtes déjà sous anti-inflammatoires ou en cas de doute, demandez conseil à votre médecin.

— Olivier Véran (@olivierveran) March 14, 2020

Αντιφλεγμονώδη και κορονοϊός: Τι ισχύει, όμως, στα αλήθεια;

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, απ’ την πλευρά του ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές ενδείξεις για το κατά πόσον ισχύει ο ο συγκεκριμένος ισχυρισμός.

Τι φάρμακα πρέπει να παίρνουμε για την αντιμετώπιση του πυρετού;

Ο λοιμωξιολόγος σύστησε στους πολίτες να λαμβάνουν για την αντιμετώπιση του πυρετού φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως το Depon ή το Panadol.

Άλλα φάρμακα, όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε άλλη δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, στην οποία αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός.

Πώς πρέπει να πλένεις τα χέρια σου για να φύγουν τα μικρόβια;

Λόγω έντονης φημολογίας για κάποια φάρμακα για την πίεση, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης, ίσα ίσα ίσως δρουν και καλύτερα.

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε παρακεταμόλη, Depon, Ponstan, όπως είναι και η στρατηγική πολλών γονιών όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά τους. Περιμένουμε ασφαλή εκτίμηση από την επιστημονική κοινότητα για τα αντιφλεγμονώδη

Οι ασθενείς σε κάθε περίπτωση θα πρέπει συμβουλεύονται τον γιατρό και τον φαρμακοποιό τους και να προμηθεύονται κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την παρακεταμόλη.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τα κατωτέρω: Πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί μπορεί να παραμείνουν χωρίς συμπτώματα για πέντε μέρες, δηλαδή όσο διαρκεί η επώαση του ιού.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς εμφανίζουν τα συμπτώματά τους μέσα σε περίπου 12 μέρες απ’ την έκθεση στον ιό και την έναρξη της λοίμωξης, κάτι που δικαιολογεί και την καραντίνα των 14 ημερών που ισχύει έως σήμερα.

Διάβασε ακόμα:

Πόσες μέρες διαρκούν τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Αντιφλεγμονώδη: Βοηθούν ή βλάπτουν στην περίπτωση του κορονοϊού; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιφλεγμονώδη, Βοηθούν,antiflegmonodi, voithoun