Είμαστε όλοι οι ήρωες της διπλανής πόρτας!

10:30 19/11/2021 - Πηγή: iPop

Ένας από τους ανθρώπους που άφησε τη μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή μου, είναι ο συγγραφέας των bests sellers Robin Sharma. O ήρωας της διπλανής πόρτας του Robin Sharma, το βιβλίο που οι φανατικοί του αναγνώστες περιμέναμε με λαχτάρα να πιάσουμε στα χέρια μας και να βυθιστούμε στις σελίδες του, μόλις κυκλοφόρησε!

Τι κάνει το 5% του πληθυσμού και τι το 95%

Τι θα έκανες αν μπορούσε να σου εγγυηθεί κάποιος ότι θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα, χρήματα, επιτυχία, υγεία, ένα υγιές

και γυμνασμένο σώμα; Έναν νου πλούσιο από γνώσεις και εμπειρίες, αγάπη και συντροφικότητα; Μια γενικά ισορροπημένη ζωή που ξεχωρίζει και εσωτερικά αλλά και σε αποτελέσματα; Αν είχες έναν σύμβουλο ή μέντορα ή όπως θες πες το που θα σε έπιανε από το χεράκι και θα σου έδινε τη συνταγή της επιτυχίας έτοιμη; Και εσύ το μόνο που είχες να κάνεις να ήταν να ακολουθήσεις τα βήματα και να απολαύσεις τα αποτελέσματα;

Μοιάζει με ένα ιδανικό σενάριο. Ο Robin Sharma, κορυφαίος στο είδος του, συγγραφέας των πιο ευπώλητων βιβλίων αυτοβελτίωσης σε όλον τον κόσμο, σύμβουλος των πιο πετυχημένων δισεκατομμυριούχων ύστερα από την τριακονταετή του έρευνα, έχει βρει αυτή τη συνταγή. Και την προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους με την μορφή των βιβλίων του. Η γνώση είναι εκεί έξω! Είναι στο χέρι σου να την πάρεις και να ζήσεις τη ζωή που ονειρευόσουν πάντα.

Για να αποκτήσετε τις ανταμοιβές που βιώνει μόνο το 5% του πληθυσμού, θα πρέπει πραγματικά να αλληλοσυνδέσετε τις συνήθειές σας και να υιοθετήσετε τις στάσεις ζωής που το 95% του πληθυσμού δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν

Υπάρχει όμως ένα αλλά. Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να φτάσεις εκεί; Όταν διάβασα το Κλαμπ των 5 π.μ φυσικά υπήρχαν άνθρωποι που αμφισβητούσαν την αποτελεσματικότητα του βιβλίου. Έλεγαν: «Γιατί να κάνουμε αυτό που μας λέει κάποιος σε ένα βιβλίο»; «Τι ξέρει»; Αν λοιπόν δεν ανήκεις σε αυτό το 5%, αν τα αποτελέσματα της ζωής σου μέχρι σήμερα δε θυμίζουν σε τίποτα την επιτυχία του ίδιου ή των πελατών του, συγγνώμη αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να τον κρίνεις!

Το ότι σηκώνεται αχάραγα ο Robin Sharma και όλοι οι σπουδαίοι άνδρες και γυναίκες που πέρασαν από αυτόν τον κόσμο είναι μια πραγματικότητα καταγεγραμμένη στα βιβλία της ιστορίας και στις βιογραφίες τους. Το ότι δεν ασχολούνται με τις συσκευές και δεν ανεβάζουν τη ζωή τους στα social media είναι επίσης μια αλήθεια.

Το μόνο που θέλω είναι να πιω ένα καφεδάκι με τον Robin Sharma

Το βιβλίο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας», μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άνθρωπο Robin Sharma καλύτερα. Είναι σαν μας βάζει μέσα στο γραφείο που γράφει. Να μας δείχνει λίγο τα behind the scenes, να μας λέει για τις προτιμήσεις του. Δεν γνώριζα για παράδειγμα ότι φτιάχνει υπέροχα γεύματα μόνος του και τρώει με την οικογένειά του. Φανταζόμουν ότι θα είχε μάγειρες να φροντίζουν γι’αυτό. Δεν γνώριζα πόσο ωραίος άνθρωπος είναι και ότι μπορεί να πιάσει την κουβέντα με έναν άγνωστο απλά και μόνο λέγοντάς του πόσο πολύ λατρεύει το καπέλο του.

Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους ως αυτό που όφειλαν να είναι και βοηθήστε τους να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να είναι

Γιόχαν φον Γκαίτε

Δεν ήξερα για εκείνον πώς έφτασε εκεί που είναι σήμερα! Δεν ήξερα ότι οι προγνώσεις όταν πήγαινε στο σχολείο ήταν πολύ άσχημες (μέχρι άστεγος πίστευαν ότι θα καταλήξει!) αλλά από τη στιγμή που μια καθηγήτρια πίστεψε σε εκείνον, όλα άλλαξαν! Εκείνη του δίδαξε ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται με ένα χάρισμα. Πως όλοι έχουμε αξιοθαύμαστες ικανότητες και μαζί με σκληρή δουλειά και σεβασμό στον εαυτό μας μπορούμε να καταφέρουμε ευλογημένα πράγματα στη ζωή μας! Πίστεψε εκείνη πρώτα σε εκείνον και αυτό τον βοήθησε να πιστέψει και εκείνος στον εαυτό του.

Μην εμπιστεύεστε τους επικριτές σας. Μη δίνετε σημασία σε αυτούς που σας μειώνουν. Αγνοήστε όσους σας αποθαρρύνουν. Αυτοί δεν γνωρίζουν το μεγαλείο που κρύβετε μέσα σας.

Ο Robin Sharma κατάφερε από πολύ νωρίς να πετύχει στον κλάδο της δικηγορίας αλλά όμως αυτό δεν σταμάτησε να τον κάνει να νιώθει ένα κενό μέσα του. Τότε ξεκίνησε το ταξίδι της αυτοβελτίωσης το οποίο του έδωσε σαν αποτέλεσμα το πρώτο του βιβλίο «Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του». Κανείς φυσικά δεν ήθελε να το εκδώσει, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά ο Robin Sharma δεν σταμάτησε! Ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο όλα αυτά που είχε μάθει και του άλλαξαν τη ζωή.

Προχωράει στην αυτοέκδοση του βιβλίου του και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτούς που δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, σαν ο από μηχανής Θεός του να τον έριξε εκεί και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει εν αγνοία του το βιβλίο του στον άνθρωπο που τελικά θα γίνοταν ο μελλοντικός του εκδότης.

Όλοι θα πεθάνουμε. Το μυστικό είναι να αναβάλλετε το τέλος όσο το δυνατόν περισσότερο.

Robin SharmaΗ επιτομή όλων των σπουδαίων

Ο Robin Sharma διαβάζει πολύ, όπως και όλοι όσοι έχουν ξεχωρίσει. Δεν θα συναντήσεις ποτέ άνθρωπο που έχει πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα και να μην διαβάζει πολύ. Όλη αυτή την γνώση που έχει λάβει από βιβλία την μοιράζεται στο βιβλίο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας». Από τον δικό μας Αριστοτέλη και τους αρχαίους Σπαρτιάτες μέχρι τον Μάρκο Αυρήλιο και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι αλλά και κάποιους σύγχρονους. Ακόμα και αν κάποια πράγματα για εκείνους δεν τα γνωρίζουμε, μαθαίνουμε σπουδαίες πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν στην πράξη και στη δική μας ζωή.

Όταν ο Robin μοιράστηκε όλη τη γνώση απλόχερα

Ακόμα και αν δεν έχει κανένα όφελος από το να μοιραστεί τη γνώση, τα μοντέλα, την προσωπική του ρουτίνα, ωστόσο το κάνει. Προσφέρει τη γνώση μέσα από το βιβλίο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας» και μας μαθαίνει πώς μπορούμε να γίνουμε και οι ίδιοι ήρωες της διπλανής πόρτας, αλλά και μέσα από έναν τεράστιο όγκο συνοδευτικού δωρεάν υλικού από το site του. Ο Robin Sharma γνωρίζει τη συνταγή, μας βάζει στα άδυτα της καθημερινότητάς του, μας μαθαίνει τα πρωτόκολλά του, μας μαθαίνει ότι σκληρή δουλειά δε σημαίνει να μην βλέπεις τον ήλιο όταν γυρνάς από τη δουλειά, το αντίθετο μάλιστα, η Υπόσχεση των 5 σημαντικών ωρών είναι αυτή που θα σου δώσει κορυφαίες αποδόσεις. Η δήλωση της ταφόπλακας και όλα τα υποδείγματα που χρησιμοποιεί στη συμβουλευτική του με τις εξαιρετικές προσωπικότητες που συνεργάζεται.

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης

Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία αυτοβελτίωσης. Τα έχω σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου και συχνά ανατρέχω στις σελίδες τους για να θυμηθώ μοντέλα και σκέψεις του συγγραφέα. Τα κάνω δώρο στους αγαπημένους μου για να λάβουν και εκείνοι τη βοήθεια που έλαβα εγώ. Κάθε αναγνώστης είναι διαφορετικός, υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να διαβάσουν βιβλία αυτοβελτίωσης γιατί δεν τα χρειάζονται και δεν θέλουν να βελτιώσουν κάτι.

Το βιβλίο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας» του Robin Sharma, είναι από τα βιβλία που διαβάζεις με χαρτί και μολύβι. Αν το διαβάσεις όπως διαβάζεις ένα μυθιστόρημα έχεις χάσει όλη τη βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει. Στο βιβλίο του αυτό μοιράζεται μαζί μας όλα τα αγαπημένα του, βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ. Μοιράζεται την ανθρώπινη πλευρά του, τους φόβους του, τις ενδόμυχες σκέψεις του για τον θάνατο και άλλα.

Έγινα πλουσιότερη διαβάζοντας τον ήρωα της διπλανής πόρτας. Μου έδωσε το κίνητρο και την έμπνευση να γίνω ο άνθρωπος που ονειρεύομαι. Μου έδωσε την ώθηση! Ένιωσα σαν να τον είχα δίπλα μου και ως μέντορας να με συμβούλευε με την πολύτιμη γνώση που έχει αποκτήσει στη ζωή του.

Αν δεν φτάσω θα φταίω μόνο εγώ, εκείνος έκανε το χρέος του και τον ευχαριστώ γι’αυτό. Σε ευχαριστώ Robin που έγραψες αυτό το βιβλίο, το λάτρεψα!

Το βιβλίο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας» του Robin Sharma κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είμαστε όλοι οι ήρωες της διπλανής πόρτας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα