Είσαι πολλά περισσότερα απ’ τα επιτεύγματά σου

20:41 18/5/2021 - Πηγή: iPop

Η δουλειά σου δεν είναι η ζωή σου. Πολύ συχνά σε έναν κόσμο όπου ορίζουμε και κρίνουμε άλλους βάσει της επιτυχίας τους, η επαγγελματική μας επιτυχία γίνεται το μόνο αξιόλογο επίτευγμα. Σε έναν κόσμο όπου η ιδέα του να είσαι αφεντικό αποτελεί αυτοσκοπό, ξεχνάμε πόσα άλλα σημαντικά πράγματα μας ορίζουν εκτός απ’ τη δουλειά μας.

Απ’ τα 5 έως τα 18 μας, κάθε φορά που μας ρωτάνε “τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις”, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στην καριέρα. Άλλωστε, όλα προσανατολίζονται προς αυτό τον σκοπό. Μας λένε να τα πηγαίνουμε καλά στο σχολείο για να μην αποτύχουμε

στη ζωή. Πηγαίνουμε στο πανεπιστήμιο, περιμένοντας να δουλέψουμε σκληρά όταν αποφοιτήσουμε και να ξεκινήσουμε μια υπέροχη καριέρα. Αφιερώνουμε αυτό που η κοινωνία θεωρεί «τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας» σε δραστηριότητες και εμπειρίες που θα ενισχύσουν το βιογραφικό μας.

Νομίζουμε ότι έχουμε εξελιχθεί, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε τα ένστικτα των πιθήκων που μας λένε ότι πρέπει να ανέβουμε στην κορυφή του δέντρου (στην κορυφαία θέση της εταιρείας αντίστοιχα) για να πάρουμε ό, τι θέλουμε, για να είμαστε επιτυχημένοι ή απλά για να θεωρήσουμε ότι έχουμε φτάσει στην επιτυχία. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, πιεζόμαστε υπερβολικά σε μια δουλειά που περνάμε σχεδόν όλη την ημέρα μας παλεύοντας όμως παράλληλα με μια αίσθηση τεράστιου κενού μέσα μας. Προσπαθούμε να αγνοήσουμε αυτό το συναίσθημα καθώς γεμίζουμε τη ζωή μας με ακόμα πιο ανούσια επιτεύγματα που επικροτούν η οικογένεια και οι φίλοι μας.

Πώς θα φέρεις την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σου ζωής βήμα-βήμα

Ίσως όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε, τόσο καλύτερη να είναι η θέα και να αισθανθούμε ικανοποίηση. Κυνηγάμε συνεχώς τον επόμενο επαγγελματικό στόχο κι αυτό δεν σταματά ποτέ, για να μην νιώσουμε ότι αποτυγχάνουμε.

Όμως, την ίδια στιγμή βλέπουμε άτομα που μπορεί να μην έχουν επιτύχει τόσο επαγγελματικά, αλλά να φαίνονται πιο ευτυχισμένα.

Μια άσχημη μέρα στη δουλειά είναι ικανή να διαταράξει τον ψυχικό μας κόσμο και τελικά καταλήγουμε να μουρμουράμε κάθε μέρα για το πόσο κουρασμένοι είμαστε, έχοντας το συναίσθημα ότι δεν είμαστε ποτέ αρκετά καλοί.

Σπαταλάς 900 ώρες τον χρόνο κάνοντας αυτά τα 10 μικρά πράγματα!

Η δουλειά σου δεν είναι η ζωή σου

Όλος αυτός ο φαύλος κύκλος σταματάει μόνο όταν συνειδητοποιήσεις ότι η δουλειά δεν είναι η ζωή σου. Και τα επαγγελματικά σου επιτεύγματα δεν καθορίζουν το ποιος είσαι.

Είσαι πολλά περισσότερα απ’ αυτό. Είσαι το άτομο που απολαμβάνει το να διαβάζει βιβλία, να βγαίνει έξω με τους φίλους του, να γελάει δυνατά στην παρέα, να πηγαίνει ταξίδια ή να μαγειρεύει πειραματιζόμενος με κάθε νέα συνταγή ανεβάσει ο Άκης.

Η σύνδεση του εαυτού σου με τα πράγματα που τροφοδοτούν την ψυχή σου είναι ο μόνος τρόπος για να γεμίσεις αυτό το συνεχώς αυξανόμενο κενό στην καρδιά σου. Αυτά είναι τα μικρά πράγματα που καθορίζουν τελικά το ποιος είσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Είσαι πολλά περισσότερα απ’ τα επιτεύγματά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα