Ένα φαγητό και ένα ποτό που νόμιζες ότι είναι vegan αλλά δεν είναι (πάντα)

13:16 28/11/2021 - Πηγή: iPop

Ας ξεκινήσουμε με το τι κάνει ένα προϊόν κατάλληλο για vegan: Vegan θεωρείται οτιδήποτε δεν περιέχει ζωικά προϊόντα όπως γάλα, γαλακτοκομικά, κρέας ακόμα και μέλι. Ωστόσο, συχνά αυτά τα συστατικά βρίσκονται κρυμμένα σε τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά και σίγουρα δεν περιμένεις ότι δεν είναι όλα κατάλληλα για τους αυστηρούς βιγκανιστές. Δύο από αυτά είναι το κρασί και το ψωμί.

Εάν πιστεύεις ότι η vegan κουζίνα είναι άγευστη

δοκίμασε αυτά τα υλικά που θα σου αλλάξουν την άποψη

Τρόφιμα που δεν είναι vegan

Ψωμί

Ως επί το πλείστον, το ψωμί είναι κατάλληλο για vegans. Τα βασικά συστατικά του ψωμιού είναι το αλεύρι, η μαγιά, το νερό, το λάδι και το αλάτι – όλα αυτά είναι vegan! Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα. Τα αρτοσκευάσματα όπως το ψωμί naan (φτιαγμένο με γιαούρτι), το μπριός (φτιαγμένο με γάλα και αυγά) και μερικά bagels (που μερικές φορές φτιάχνονται με γάλα ή αυγά) είναι συνήθως ακατάλληλα για vegans.

Επιπλέον, ορισμένα ψωμιά μπορεί να έχουν ένα γλάσο από ασπράδι αυγού για μια γυαλιστερή, χρυσαφένια όψη. Άλλα ψωμιά ίσως παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μέλι ως γλυκαντικό παράγοντα, ιδιαίτερα αρτοσκευάσματα από πιο σκούρους κόκκους όπως η σίκαλη.

Όταν ψωνίζεις από ένα αρτοποιείο, μπορείς πάντα να ζητήσεις να δεις μια λίστα με αλλεργιογόνα για να είσαι σίγουρος ότι το ψωμί που αγοράζεις είναι 100% φυτικό ενώ τα ψωμιά του σούπερ μάρκετ διαθέτουν ετικέτες με τα συστατικά που περιέχονται.

10 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν γίνεσαι vegan και τα αγνοείς

Κρασί

Δεδομένου ότι το κρασί είναι προϊόν σταφυλιών και μαγιάς, ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι όλα τα κρασιά θα ήταν κατάλληλα για τους vegan αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τα wine bar και οι έμποροι λιανικής έχουν αρχίσει να εμπορεύονται ορισμένα κρασιά ως φιλικά προς τους vegan ως απάντηση στην ανάπτυξη του βιγκανισμού σε πολλές χώρες. Ποιοι παράγοντες μπορούν όμως να κάνουν ένα κρασί ακατάλληλο για vegans;

Τα ασπράδια αυγών ή η καζεΐνη (μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση μικροσκοπικών σωματιδίων ιζήματος σε ένα κρασί που δεν μπορούν να αφαιρεθούν με διήθηση. Τα vegan κρασιά παρασκευάζονται χωρίς ζωικά προϊόντα, επομένως οι οινοπαραγωγοί είτε αφήνουν τα σωματίδια να βυθιστούν φυσικά στον πυθμένα του κρασιού ή χρησιμοποιούν μη ζωικά προϊόντα εκχύλισης συνήθως μπεντονίτη, μια μορφή πηλού ή πρωτεΐνης μπιζελιού. Άλλα ζωικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή κρασιού μπορεί να περιλαμβάνουν το κερί μέλισσας (που χρησιμοποιείται για το σφράγισμα των μπουκαλιών).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα φαγητό και ένα ποτό που νόμιζες ότι είναι vegan αλλά δεν είναι (πάντα) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα