Οι καλεσμένοι σου έφτασαν νωρίτερα; Κάνε το σπίτι να φαίνεται καθαρό σε λίγα λεπτά

17:03 27/11/2021 - Πηγή: iPop

Εάν οι καλεσμένοι σου σε αιφνιδιάσουν με μια πρόωρη άφιξή ή εάν το μαγείρεμα σου πήρε περισσότερο από όσο περίμενες και δεν πρόλαβες να αφιερώσεις χρόνο στο καθάρισμα, μην αγχώνεσαι. Αυτά είναι τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις γρήγορα την ακαταστασία που μπορεί να επικρατεί σε κάποιους χώρους. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η εστίαση στις περιοχές που είναι πιο πιθανό να συχνάζουν οι επισκέπτες. Να μερικά κόλπα για να κάνεις κάθε εργασία όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και γρήγορα.

“Πώς

να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

Οδηγός για γρήγορο καθάρισμα πριν φτάσουν οι καλεσμένοι

Φρόντισε την είσοδο

Ξεκίνησε με την είσοδο για να βεβαιωθείς ότι οι επισκέπτες υποδέχονται έναν τακτοποιημένο, φιλόξενο χώρο. Αφαίρεσε την ακαταστασία κοντά στην πόρτα και κάνε χώρο στους επισκέπτες να βγάζουν παπούτσια και να κρεμούν παλτό. Χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα για να σκουπίσεις τα δάπεδα ή, τουλάχιστον, να βγάλεις χαλιά έξω για να τινάξεις τη βρωμιά και τη σκόνη.

Τακτοποίησε την κουζίνα

Εάν η συγκέντρωση σας περιλαμβάνει φαγητό, το πιθανότερο είναι ότι οι καλεσμένοι θα καταλήξουν κάποια στιγμή στην κουζίνα. Άφησε τα πιάτα στο νεροχύτη και καθαρίστε τα περιττά αντικείμενα από τον πάγκο για να δημιουργήσεις αμέσως την εντύπωση μιας πιο καθαρής κουζίνας. Σκούπισε τυχόν εμφανή ψίχουλα στο πάτωμα και τους πάγκους με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή μαντηλάκι καθαρισμού.

Καθάρισε τις περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία

Μπορεί να μην έχεις χρόνο να σκουπίσεις τα πατώματα πριν φτάσουν οι επισκέπτες, αλλά ένα γρήγορο πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Εστιάστε σε περιοχές που θα έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση, όπως το σαλόνι και οι ενδιάμεσοι διάδρομοι.

Καθάρισε γρήγορα το μπάνιο

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να καθαρίσεις το μπάνιο που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες. Για να εξοικονομήσεις χρόνο, εφάρμοσε πρώτα καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας και μετά ξεκίνησε σε άλλες επιφάνειες ενώ απολυμαίνει. Ένα υγρό πανί από μικροΐνες μπορεί επίσης να λειτουργήσει εάν βιάζεσαι πραγματικά. Τέλος, βγάλε καθαρές πετσέτες χεριών και βεβαιώσου ότι το μπάνιο είναι γεμάτο με άφθονο σαπούνι και χαρτί υγείας.

Κάνε ένα γρήγορο ξεσκαρτάρισμα

Καθάρισε τους κύριους χώρους συγκέντρωσης του σπιτιού με αυτό το απλό κόλπο. Πάρε ένα καλάθι ρούχων και γέμισέ το με όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο δωμάτιο. Εάν δεν έχεις χρόνο να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους, βάλε ολόκληρο το καλάθι σε ένα σημείο όπου δεν είναι πιθανό να κοιτάξουν οι επισκέπτες.

Ξεσκόνισε τις κοινές επιφάνειες

Καθάρισε την αντιαισθητική σκόνη σε εύκολα ορατές περιοχές όπως τραπεζάκια σαλονιού, σανίδες και αμπαζούρ. Μπορείς να παραλείψεις περιοχές που πιθανότατα δεν θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες, όπως το επάνω μέρος του ψυγείου ή ο ανεμιστήρας οροφής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι καλεσμένοι σου έφτασαν νωρίτερα; Κάνε το σπίτι να φαίνεται καθαρό σε λίγα λεπτά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάνε,kane