Ένας πλανήτης selfies από τη Nasa !

16:32 23/5/2014 - Πηγή: iPop

Το παγκόσμιο φαινόμενο των selfies απασχόλησε και τη Nasa η οποία έκανε καμπάνια για την Ημέρα της Γης. Ειδικά για την επέτειο μας κάλεσε να βγάλουμε selfie και να τη μοιραστούμε στα social media με τον υπόλοιπο κόσμο. Η λογική ήταν η εξής: αφού οι δορυφόροι της Nasa παρακολουθούν συνέχεια τη γη και καταγράφουν κάθε

μας κίνηση, την Ημέρα της Γης είναι η ευκαιρία μας να αυτο-φωτογραφηθούμε όπου κι αν βρισκόμαστε πάνω στη γη και να δηλώσουμε το παρόν.

Η Nasa έφτιαξε ένα τεράστιο μωσαϊκό από 36.000 selfies που επιλέχθηκαν από 50.000 εικόνες με το tag #GlobalSelfie που ανέβηκαν στις 22 Απριλίου σε Twitter, Instagram, Facebook, Google+ και Flickr.

Οι selfies ανέβηκαν από ανθρώπους σε κάθε ήπειρο και από 113 χώρες συνολικά, από την Ανταρκτική στην Υεμένη, από τη Γροιλανδία στη Γουατεμάλα και από το Πακιστάν στο Περού. Το τελικό μωσαϊκό selfies από τη Nasa είναι 3.2-gigapixel και μπορεί να μεγεθυνθεί ώστε κάποιος να δει τη φωτογραφία του καθενός.

Μπες εδώ και ζούμαρε ώστε να βρεις τη δική σου φωτογραφία!

Το ψηφιδωτό βασίζεται στις όψεις του κάθε ημισφαιρίου, όπως είχαν αποτυπωθεί στις 22 Απριλίου 2014, από δορυφόρο της NASA. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο της καμπάνιας Earth Right Now της Nasa που γίνεται επειδή εντός του 2014 η Nasa λανσάρει 5 αποστολές.

Δες το video με τις selfies από όλο τον κόσμο. Έχει και η Ελλάδα παρουσία! Μια από τις πρώτες φωτογραφίες του video τραβήχτηκε παραλία της Κέρκυρας.

The post Ένας πλανήτης selfies από τη Nasa ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα