Έρχεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου – Έτσι θα κλείσεις ραντεβού

15:16 25/12/2020 - Πηγή: iPop

Έρχεται το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου. Από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και το ραντεβού αναμένεται να κλείνεται ηλεκτρονικά.

Έρχεται το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου

Τα εμβόλια κατά τον κορονοϊό αρχίζουν από αύριο, Σάββατο 25/12/2020, σε Ελλάδα

και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Σαββατοκύριακο μετά τα Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες αποστολές των εμβολίων και οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα δωθούν σε υγιειονομικούς και σε ευπαθείς ομάδες. Σε μία συμβολική κίνηση θα προβούν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Κυριάκου Βελόπουλου οι οποίοι θα εμβολιαστούν με τις πρώτες δόσεις.

Η Πολιτική Προστασία σε συνδυασμένες κινήσεις με την ΕΛ.ΑΣ. θα διενεργήσουν για τη μεταφορά των εμβολίων. Οι 9.750 πρώτες δόσεις θα φιλοξενηθούν σε μυστικές τοποθεσίες και κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ειδικά ψυγεία. Τα εμβολιαστικά κέντρα ανέρχονται σε αριθμό τα 1.018 και θα φιλοξενήσουν τους πολίτες οι οποίοι θα εμβολιαστούν.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες για τον εμβολιασμό

Στο σχέδιο “Ελευθερία” αναφέρεται ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν:

Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιώνΔιαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίαςΔιαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασηςΠροσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης

Στη δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν:

Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Περαιτέρω προτεραιοποίηση:Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνωΆτομα ηλικίας 80 ετών και άνωΆτομα ηλικίας 75 ετών και άνωΆτομα ηλικίας 70 ετών και άνωΑσθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίαςΠροσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του ΚράτουςΆτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19

Στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν

Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματαΠώς θα κλείσεις ραντεβού

Από τον Ιανουάριο του 2021 θα μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού. Τα βήματα τα οποία θα χρειαστεί να ολοκληρώσεις είναι τα κάτωθι:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.
• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
• Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Τρεις ημέρες πριν το ραντεβού ο πολίτης θα ενημερώνεται με email και μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο. Μέσω του μηνύματος θα μοιραστεί και ένας σύνδεσμος link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έρχεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου – Έτσι θα κλείσεις ραντεβού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα