Γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικο και μήλα! Το πιο λαχταριστό πιάτο για τις πιο μαγευτικές γιορτές

16:41 25/11/2021 - Πηγή: iPop

Οι γιορτές πλησιάζουν και όπως είναι γνωστό δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι σου η αγαπημένη μας γαλοπούλα. Γεμιστή ή χωρίς είναι πάντα υπέροχη και είναι το σήμα κατατεθέν σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Σήμερα, όμως, για να ξεφύγεις λίγο από τις κλασικές συνταγές σου έχουμε ετοιμάσει συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικο και μήλα! Γευστική, γρήγορη και εύκολη. Δοκίμασέ την και πες μας τις εντυπώσεις

των καλεσμένων σου, αν και είναι βέβαιο ότι θα την λατρέψουν.

Η γαλοπούλα που περίσσεψε γίνεται… κλαμπ σάντουιτς!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή:

Για τη γέμιση:

225 γρ. ρύζι750 ml νερό1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι30 γρ. ανάλατο βούτυρο1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 μήλο, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο2 σέλινα με φύλλα, ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριούΑλεσμένο μοσχοκάρυδοΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι225 γρ. φρέσκο λουκάνικο γαλοπούλας50 γρ. κομμάτια πεκάν, φρυγανισμένα25 γρ ψιλοκομμένο φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό

Για την γαλοπούλα:

1 (3,75–4,5 κιλά) γαλοπούλα55 γρ ανάλατο βούτυρο2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση όνειρο απ’ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για να απολαύσεις με την οικογένειά σου

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Για τη γέμιση:

Ανακάτεψε το ρύζι, το νερό και το κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά. Στράγγιξε το και άφησέ το στην άκρη.Ρύθμισε μια σχάρα φούρνου στη χαμηλότερη θέση και αφαίρεσε τις υπόλοιπες σχάρες. Προθέρμανε τον φούρνο στους 165C. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το μήλο, το σέλινο, το σκόρδο, το θυμάρι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση. Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.Ρίξε μέσα το λουκάνικο, σπάζοντας το με μια ξύλινη κουτάλα και μαγείρεψε μέχρι να χάσει το περισσότερο ροδαλό χρώμα του, αλλά όχι τόσο ώστε να στεγνώσει, περίπου 5 λεπτά ακόμα. Ανακάτεψε το μαγειρεμένο ρύζι, τα πεκάν και τον μαϊντανό στο μείγμα λαχανικών. (Αυτή η γέμιση μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα.)

Για την γαλοπούλα:

Αφαίρεσε τα εντόσθια της γαλοπούλας από τις κοιλότητες του λαιμού και του στήθους και κράτησέ τα για άλλες χρήσεις αν επιθυμείς. Στέγνωσε καλά την γαλοπούλα με χαρτί κουζίνας, μέσα και έξω. Λιώσε το βούτυρο μαζί με το καρύκευμα. Αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα του πουλερικού. Πρόσθεσε χαλαρά τη γέμιση στην κοιλότητα και βάλε τη γαλοπούλα σε μια σχάρα σε ένα ταψί, με το στήθος προς τα επάνω, και άλειψέ την γενναιόδωρα με το βούτυρο και μετά αλατοπιπέρωσε. Ψήσε τη γαλοπούλα για περίπου 2 ώρες ανενόχλητη. Αφαίρεσε και πέταξε το αλουμινόχαρτο και άλειψέ την με το υπόλοιπο βούτυρο. Αύξησε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220C και συνέχισε το ψήσιμο έως ότου ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης καταγράψει τους 68 C, περίπου 20 έως 25 λεπτά ακόμη.Βγάλε τη γαλοπούλα από το φούρνο και σκέπασέ την με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά πριν τη χαράξεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικο και μήλα! Το πιο λαχταριστό πιάτο για τις πιο μαγευτικές γιορτές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα