Για πρώτη φορά με γυναίκες διαιτητές το Μουντιάλ 2022 – Γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο

18:23 19/5/2022 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες διαιτητές θα γράψουν ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο φέτος στο Κατάρ, διαιτητεύοντας για πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά ανδρών!

Τρεις γυναίκες διαιτητές και τρεις γυναίκες βοηθοί διαιτητές ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, 19/5, από τη FIFA μεταξύ 129 αξιωματούχων που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσει όταν διαιτήτευσε έναν αγώνα Κυπέλλου Εθνών Αφρικής τον Ιανουάριο ενώ υπέφερε από θερμοπληξία.

Σπουδαία νίκη για το ποδόσφαιρο – H Eθνική γυναικών θα έχει ίση αμοιβή

με τους άνδρες!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Γυναίκες διαιτητές για πρώτη φορά!

Η Γαλλίδα διαιτητής Stéphanie Frappart επέβλεψε τους αγώνες ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο Champions League, αφού χειρίστηκε και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2019. Διαιτήτευσε, επίσης, τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανδρών αυτόν τον μήνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Sports (@skysports)

Η Salima Mukansanga από τη Ρουάντα και η Yoshimi Yamashita από την Ιαπωνία βρίσκονται επίσης στη λίστα των 36 διαιτητών που προετοιμάζονται για τους 64 αγώνες του τουρνουά, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η Ευρυδίκη Ναλμπάντη χρειάστηκε μόνο 58 δευτερόλεπτα για να αποδείξει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση – Ο σεξισμός δεν χωράει πουθενά

Στους 69 βοηθούς διαιτητές περιλαμβάνονται η Neuza Back από τη Βραζιλία, η Karen Díaz Medina από το Μεξικό και η Kathryn Nesbitt από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Female referees will be at the men's World Cup for the first time.
For Qatar, FIFA has selected Stéphanie Frappart (France), Salima Mukansanga (Rwanda) and Yoshimi Yamashita (Japan).
Assistant refs Neuza Back (Brazil), Karen Díaz Medina (Mexico), Kathryn Nesbitt (US) also on list

— Rob Harris (@RobHarris) May 19, 2022

Το ποδόσφαιρο έγραψε ιστορία με φόντο τη γυναίκα

«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι πρώτα η ποιότητα και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Pierluigi Collina, ο οποίος επέβλεψε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. «Με αυτόν τον τρόπο τονίζουμε ξεκάθαρα ότι για εμάς μετράει η ποιότητα και όχι το φύλο.

Ελπίζω ότι στο μέλλον η επιλογή των επίλεκτων διαιτητών αγώνων γυναικών για σημαντικές ανδρικές διοργανώσεις θα γίνεται αντιληπτή ως κάτι φυσιολογικό και όχι ως κάτι συγκλονιστικό».

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει άλλη μια πρωτιά, είναι επίσης το πρώτο που δεν θα διεξαχθεί καλοκαίρι και το πρώτο που θα φιλοξενήσει χώρα της Μέσης Ανατολής.

Τι άλλο περιμένουμε για να υπάρχει ισότητα και στο ποδόσφαιρο; Το πιο “ανδρικό” άθλημα έχει κι αυτό τις άγνωστες πτυχές του

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στην Ελλάδα είχαμε άλλο ένα σπουδαίο γεγονός! Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σφύριξε γυναίκα διαιτητής στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου, η Ελένη Αντωνίου. Η διαιτητής, η οποία ανήκει στην ΕΠΣ Αχαΐας, είχε βραβευτεί από τη Super League 2 ως η καλύτερη διαιτητής της χρονιάς, την οποία μάλιστα επέλεξαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Για πρώτη φορά με γυναίκες διαιτητές το Μουντιάλ 2022 – Γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα