Γύρισα από τις διακοπές με γεμάτες μπαταρίες: Ώρα για αλλαγή και γιατί δεν με ενοχλεί πια το «καλό χειμώνα»

20:16 4/9/2021 - Πηγή: iPop

Μόλις ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος, ο μήνας που για πολλούς σηματοδοτεί την επανεκκίνηση. Ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία, οι φοιτητές πηγαίνουν στις σχολές τους, αρχίζουν τα νέα ξεκινήματα για πολλούς. Ο Σεπτέμβριος και οι αλλαγές είναι άμεσα συνδεδεμένοι στο μυαλό πολλών από εμάς. Κάποιοι άλλοι θέτουν τους στόχους τους θεωρώντας τον Σεπτέμβριο ως μια νέα πρωτοχρονιά.

Πήγες τις διακοπές σου και γύρισες αλλά νιώθεις αυτή τη θλίψη του φθινοπώρου; Να θυμάσαι είναι ευπρόσδεκτο το συναίσθημα αυτό αλλά και τα ωραία είναι εκεί έξω και σε περιμένουν.

Διακοπές τέλος, είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα

Κάθε καλοκαίρι έχει τη δική του γεύση, το δικό του άρωμα, τη δική του μοναδική ταυτότητα που το κάνει να είναι αξέχαστο ακόμα και όταν περάσουν χρόνια. Όσο ήσουν σε διακοπές έκανες σχέδια για το επόμενο βήμα που θα κάνεις όταν γυρίσεις από τις διακοπές; Αν μόλις άδειασες τις βαλίτσες σου και τακτοποίησες τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες σου, μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσεις τα μανίκια και να ξεκινήσεις δράση για όλα αυτά που ετοίμασες με το μυαλό σου στις διακοπές;

«Wake me up when September ends», φτάνει!

Το τραγούδι είναι πολύ όμορφο και μελωδικό αλλά από τότε που βγήκε έχει παίξει τόσες εκατομμύρια φορές που ακόμα και αν δεν είμαστε στο μουντ νιώθουμε ασυναίσθητα μια θλίψη. Οι διακοπές, ήρθαν και πέρασαν, όπως πάντα περνάει ο χρόνος και δεν τον καταλαβαίνουμε αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να ζητάμε να παγώσει ο χρόνος.

Όχι ότι αυτό το σενάριο είναι εφικτό, αλλά γιατί; Η κάθε μέρα που βλέπουμε και ξυπνήσαμε είναι ένα δώρο που δεν έχουμε δεδομένο από χθες. Ξύπνησα και είναι Σεπτέμβριος και αυτό είναι υπέροχο!

Γι’αυτό δεν με ενοχλεί πια το να πουν καλό χειμώνα. Παλιότερα ναι σήμερα όμως όχι. Γιατί για να έρθει το καλοκαίρι που λαχταρούμε πρέπει να προηγηθεί ο χειμώνας. Μια ζωή σε ένα αιώνιο καλοκαίρι θα ήταν τόσο βαρετή.

Δεν φταίει ο Σεπτέμβριος, φταίνε οι επιλογές μας

Πώς οι επιλογές σου δημιουργούν το αύριο

Δεν φταίει Σεπτέμβριος ούτε η Δευτέρα. Ο τρόπος που έχεις φτιάξει τη ζωή σου τιμά τον ερχομό σου εδώ; Αν η ζωή που ζεις σήμερα χρειάζεται να έχει διακοπές για να αντέξεις την καθημερινότητά σου, ίσως χρειάζεται κάτι να αλλάξεις. Οι διακοπές είναι ευπρόσδεκτες για να κλείσουμε για λίγο τους διακόπτες και να διακόψουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα ώστε να ξεκουραστούμε, αλλά δεν είναι αυτό ο σκοπός της ζωής.

Δεν είναι αυτό το σενάριο, της ζωής μας. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου της ζωής μας δεν ζει μόνο τις δύο βδομάδες διακοπών.

Αν η ζωή που ζεις σήμερα χρειάζεται διακοπές για να υποστηρίξεις την καθημερινότητά σου πρέπει κάτι να κάνεις για να το αλλάξεις. Το δοκίμασα και ξέρω πώς είναι και ξέρω και το άλλο σενάριο, του να ξυπνάς ξέροντας ποιος είναι ο σκοπός σου και να μην νιώθεις ούτε λίγη θλίψη που αύριο είναι Δευτέρα ή Σεπτέμβριος.

Ξεκίνα σήμερα κιόλας, μην αφήνεις στιγμή να πάει χαμένη

Ο Σεπτέμβριος και οι αλλαγές είναι αυτό που καμιά φορά χρειαζόμαστε γιατί χωρίς να δούμε ότι κάτι θέλει αλλαγή, δεν ξεκουνιόμαστε οι άνθρωποι. Αν αυτός ο Σεπτέμβριος και η άφιξή του σου στοίχισε, είναι ένα καμπανάκι που δεν πρέπει να παραβλέψεις.

Με φορτισμένες μπαταρίες από τις διακοπές σου, σχεδίασε το επόμενό σου βήμα. Κάνε τη στρατηγική σου και άλλαξε ότι χρειάζεται να αλλάξεις ώστε να μη σε ενοχλούν πια οι Σεπτέμβρηδες ή οι Δευτέρες.

Δε θα είμαστε για πάντα εδώ και αν αυτό σήμερα δεν σε αγγίζει όταν μεγαλώσεις λίγο ακόμα και δεις τον καιρό να μειώνεται μπροστά σου ίσως πεις γιατί δεν άλλαξα, γιατί δεν το πήρα απόφαση και δεν έζησα τη ζωή για την οποία προοριζόμουν;

Υπάρχουν δύο ειδών πόνου στη ζωή, ο πόνος της πειθαρχίας και ο πόνος της μετάνοιας. Ο ένας ζυγίζει γραμμάρια και ο δεύτερος τόνους

Εύχομαι να μην το πεις και αυτός ο Σεπτέμβριος και οι αλλαγές που θα κάνεις στη ζωή σου να σε πάνε στο επόμενο level και να απολαμβάνεις τη ζωή για την οποία προορίζεσαι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γύρισα από τις διακοπές με γεμάτες μπαταρίες: Ώρα για αλλαγή και γιατί δεν με ενοχλεί πια το «καλό χειμώνα» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα