Η 14χρονη Γωγώ δεν άντεχε την κοροϊδία για το σώμα της. Κι εμείς οφείλουμε να μην κλείσουμε ξανά τα μάτια μας σ’ όσα συμβαίνουν

14:31 23/6/2021 - Πηγή: iPop

Το περιστατικό με την 14χρονη Γωγώ από την Επανομή Θεσσαλονίκης που έχασε τη ζωή της, μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία προέβη λόγω bullying είναι ένα θέμα που έχει αρχίσει να προβληματίζει την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς και σίγουρα δεν είναι μικρής σημασίας.

Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ο θάνατος προήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια,

η οποία προκάλεσε σηπτικό σοκ.

Ο πατέρας της, που είναι ιερέας, καταγγέλλει ιατρικό λάθος και ήδη υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που τη χειρούργησε σε ιδιωτική κλινική, ισχυριζόμενος ότι τοποθέτησε τον δακτύλιο λανθασμένα και το παιδί του, αφού πέρασε δύο ημέρες με ισχυρούς πόνους, χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή, κατέληξε.

Επιπλέον, ο ιερέας αποκάλυψε πως η 14χρονη Γωγώ έπεφτε συχνά θύμα bullying από κάποια παιδιά της περιοχής, αλλά και τον σχολικό περίγυρο και γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση για το γαστρικό δακτύλιο.

Είναι γεγονός ότι το θέμα του σχολικού εκφοβισμού έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά να δέχονται bullying και βία από συνομήλικούς τους. Η διαφορετικότητα στη σημερινή κοινωνία, στο σχολείου του σήμερα, δεν είναι ακόμα αποδεκτή και τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με βίαιες συμπεριφορές μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ίδια με τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα όλο αυτό να καταλήγει ακόμα και σε προβλήματα υγείας, κατάθλιψη, άγχος, επειδή υφίστανται bullying σε οποιαδήποτε μορφή. Ωστόσο, όπως μας έχουν επισημάνει και ψυχολόγοι, οι γονείς πρέπει να είναι εκεί για τα παιδιά τους και να αντιμετωπίσουν μαζί τους το φαινόμενο της σχολικής βίας.

Τι να κάνεις αν είσαι γονιός και αντιληφθείς να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο παιδί σου;

Μίλα ήρεμα μαζί του για το περιστατικό αυτό.Διαβεβαίωσε το ότι η παρενόχληση δεν είναι δική του ευθύνη.Ενθάρρυνέ το να μιλάει για τέτοια επεισόδια σε σένα και το δάσκαλό του.Πες του ότι δεν χρειάζεται να δείξει σκληρός ή να ανταποδώσει. Μπορεί απλά να περπατήσει μακριά από αυτά τα παιδιά και να τα αγνοήσει.Μάθε το να δίνει απαντήσεις στα σχόλια, να λέει πολύ σταθερά «όχι» ή «άσε με ήσυχο» και πες του να είναι πάντοτε μαζί με άλλα παιδιά. Βοήθα το παιδί σου να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του με το να κάνει κάτι που είναι ιδιαίτερα ικανό.Συζήτα με το σχολείο του για το πρόβλημα και ζήτα τους να σε βοηθήσουν.Το πιο σημαντικό είναι να παρέχεις στο παιδί σου ένα ασφαλές και στοργικό περιβάλλον, ενισχύοντάς του την αυτοεκτίμηση και βοηθώντας το να αναπτύσσει έντονη κοινωνικότητα μέσα από ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

Σχολικός εκφοβισμός: Πώς θα μάθουμε στο παιδί μας να μην γίνει θύτης ή θύμα και ποια τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να προλάβουμε τη βία στο σχολείο;

Η ανάρτηση της Κατερίνας Ζαρίφη για τη 14χρονη Γωγώ και το μήνυμά της για το bullying

Η Κατερίνα Ζαρίφη εξέφρασε την αποστροφή της στο bullying που δεχόταν η νεαρή κοπέλα από συμμαθητές της στο σχολείο, σε μια ανάρτηση μέσα από την οποία καταδικάζει τα υποτιμητικά σχόλια που δεχόταν η κοπέλα για το βάρος της και υπερασπίζεται το δικαίωμα να έχει όποιο σώμα επιθυμεί.

Σήμερα διάβασα πως έφυγε η Γωγω.
14 ετών.
Η Γωγώ που δεν άντεχε την κοροϊδία για το σώμα της απ’ τους συμμαθητές της.
Η Γωγώ που στα 14 της, της έμαθαν να μην αντέχει τον εαυτό της.
Η Γωγώ που στα 14 της άκουσε τόσα αφόρητα που δεν ήθελε πια να «φοράει» τον εαυτό της.
Η Γωγώ που πήρε απόφαση να χειρουργηθεί για να απαλλαγεί από το βάρος της.
Η Γωγώ που έφυγε.
Δεν πιάνει πια χώρο «η χοντρή» στην τάξη σου.
Σου άδειασε την γωνιά.
Η Γωγώ έφυγε γιατί δεν ήθελε άλλο βάρος.
Η Γωγώ ήταν 14 ετών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη zArIfIoUs (@zarifious)

Τι ακριβώς σημαίνει body shaming και γιατί ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η 14χρονη Γωγώ δεν άντεχε την κοροϊδία για το σώμα της. Κι εμείς οφείλουμε να μην κλείσουμε ξανά τα μάτια μας σ’ όσα συμβαίνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
σχόλια για την 14χρονη γωγω
Τυχαία Θέματα