Η έννοια της αγάπης άλλαξε μέσα στον κορονοϊό

19:26 14/12/2020 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης και το Ίντερνετ έχει γεμίσει με καρδιές, αποφθέγματα, ποιήματα και τραγούδια για την αγάπη! Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι μια γιορτή και όχι άδικα, αφού η αγάπη είναι από τα πιο σημαντικά αγαθά που έχουμε. Όμως, η έννοια της αγάπης άλλαξε μέσα στον κορονοϊό.

Στο Instagram του iPop.gr κάναμε ένα poll και ζητήσαμε από όλους σας να μας περιγράψετε τι σημαίνει για εσάς αγάπη.

Οι απαντήσεις σας μας γέμισαν χαμόγελο!

Για κάποιους η αγάπη είναι σεβασμός και νοιάξιμο, για άλλους φροντίδα και στήριξη, κάποιοι απάντησαν ότι είναι οι αγκαλιές και όσα λέγονται απλά με τα μάτια, ενώ πολλοί ρομαντικοί μας έστειλαν το πώς αισθάνονται όταν μιλάνε για τα συναισθήματά τους στο άλλο τους μισό. Όλα τα μηνύματά σας μας συγκίνησαν το ίδιο! Αλλά ίσως να μας άγγιξαν φέτος λίγο περισσότερο εκείνα που μιλούσαν για ανιδιοτέλεια, αλληλοκατανόηση και το καλό που μπορείς να κάνεις σε έναν συνάνθρωπό σου, ακόμα κι αν δεν τον γνωρίζεις.

Η έννοια της αγάπης όντως άλλαξε μέσα στον κορονοϊό. Παλιά με την αγάπη το μυαλό μας πήγαινε αυτόματα στον έρωτα και το άλλο μας μισό. Κι αυτό δεν το λέμε με επικριτικό ύφος… ίσα ίσα όταν αγαπάμε το ζούμε και θέλουμε να το φωνάξουμε δυνατά!

Όμως, φέτος η αγάπη έγινε πιο… κοινωνική! Αρχίσαμε να δίνουμε σημασία και σε άλλα πράγματα που δεν περιλαμβάνουν τη σωματική επαφή. Μάθαμε πώς είναι να αγαπάς και να μην μπορείς να το δείξεις από κοντά γιατί είσαι σε απόσταση. Βρήκαμε εναλλακτικούς τρόπους να δείχνουμε την αγάπη μας. Φέτος δεν αγκαλιαζόμαστε. Κάποιοι μάλιστα έχουμε πολύ καιρό να νιώσουμε αυτό το συγκλονιστικό συναίσθημα μιας σφιχτής αγκαλιάς. Αλλά δεν σταματήσαμε να δείχνουμε την αγάπη μας και μάλιστα το κάναμε ακόμα πιο έντονα!

Αν μετρήσεις τα “σ’ αγαπώ” που είπες στους δικούς σου ανθρώπους φέτος θα δεις ότι ξεπερνάνε τις εκδηλώσεις αγάπης που έκανες τις προηγούμενες χρονιές. Γιατί φέτος έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να νιώσουμε εμείς οι ίδιοι την αγάπη. Κι αυτή η εσωτερική μας ανάγκη μας κάνει να είμαστε πιο εκδηλωτικοί και να βρίσκουμε τρόπους να δείχνουμε τα συναισθήματά μας, ακόμα κι από μακριά.

Μπορεί να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην φιλιόμαστε, αλλά αγαπάμε. Και αγαπάμε δυνατά! Αγαπάμε τους ανθρώπους της οικογένειάς μας, τους συντρόφους μας, τους φίλους μας, αλλά αγαπάμε επίσης και τους ανθρώπους που μάχονται στα νοσοκομεία για να κρατηθούν στη ζωή όσοι νοσούν. Κάνουμε πράξεις αγάπης περισσότερο από ποτέ, γιατί ό,τι και να γίνει η αγάπη μένει και είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας!

Illustrations δείχνουν πώς ο κορονοϊός έχει αλλάξει τη ζωή μας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η έννοια της αγάπης άλλαξε μέσα στον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα