Η πορεία του καύσωνα στην Ελλάδα- Ο πιο ζεστός Ιούλιος στα νησιά του Αιγαίου

18:55 2/8/2021 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 3/8 απ’ την ΕΜΥ, ο καύσωνας θα συνεχιστεί και οι υψηλές θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να πλήττουν τη χώρα.

Το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ ζεστός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 3/8:

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν:

Στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 41 με 43 βαθμούς.Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 42 με 44 και κατά τόπους τους 45 βαθμούς καιΣτις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε πολλές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Την ίδια στιγμή, έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα – ρεκόρ δεκαετίας η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης αναμένεται να κυμανθεί απόψε στα 9.500 μεγαβάτ. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα έκανε έκκληση προς στους καταναλωτές για περιορισμό της κατανάλωσης στο μέτρο του δυνατού.

Δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι Παρασκευή με διάρκεια 11 ημερών, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Η ΕΜΥ προέβλεψε έγκαιρα το φαινόμενο και το χαρακτήρισε άμεσα ως Επικίνδυνο

Δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι Παρασκευη με διάρκεια 11ημερων, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Η ΕΜΥ προέβλεψε έγκαιρα το φαινόμενο και το χαρακτήρισε άμεσα ως Επικίνδυνο

— EMY (@EMY_HNMS) August 2, 2021Ο πιο ζεστός Ιούλιος των τελευταίων 10 ετών στα ελληνικά νησιά

Όπως αναφέρει το meteo, o φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα ηπειρωτικά της χώρας ήταν ο δεύτερος πιο θερμός στο ίδιο διάστημα.

Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν φέτος τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για τον μήνα Ιούλιο.

Τα διαστήματα με θερμοκρασία ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές ήσαν σύντομα, μεταξύ 3-5 και 18-25 Ιουλίου, ενώ δύο κύματα καύσωνα χαρακτήρισαν το υπόλοιπο του μήνα (κυρίως τις δύο πρώτες και τις πέντε τελευταίες ημέρες).

7 φυσικοί τρόποι να νικήσεις τον καύσωνα αυτό το καλοκαίρι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πορεία του καύσωνα στην Ελλάδα- Ο πιο ζεστός Ιούλιος στα νησιά του Αιγαίου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα