Η συγκινητική ιστορία της Marisa Kimmel σου δίνει όση έμπνευση χρειάζεσαι σήμερα

16:37 29/9/2021 - Πηγή: iPop

Ο Σεπτέμβριος έχει θεσπιστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την γυροειδή αλωπεκία που αποτελεί μια αναπάντεχη, αν και καλοήθη, νόσο άγνωστης αιτιολογίας. Η Marisa Kimmel, μια 27χρονη γυναίκα που πάσχει από αλωπεκία, έρχεται για να σου δώσει έμπνευση και δύναμη για να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες που μπορούν να εμφανιστούν στη ζωή σου.

Αν δε γνωρίζεις την ασθένεια που ονομάζεται αλωπεκία είναι σημαντικό να ενημερωθείς και να ευαισθητοποιηθείς σχετικά με αυτή. Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

του οργανισμού National Alopecia Areata Foundation.

Είσαι πολύ καλύτερη από ό,τι πιστεύεις

Ο Σεπτέμβριος έχει θεσπιστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την γυροειδή αλωπεκία και τα κυριότερα συμπτώματα, εκτός από τις επιδράσεις της στην ψυχολογία και την κοινωνική ζωή, είναι η σταδιακή απώλεια τριχών και οι δερματικές αλλοιώσεις. Στους άνδρες παρατηρείται αισθητή μείωση της τριχοφυΐας στην κορυφή και τη γραμμή των μαλλιών. Οι γυναίκες αποκτούν σημαντική μείωση των μαλλιών στην κορυφή και σε σπάνιες περιπτώσεις σε άλλα σημεία της κεφαλής.

Γνώρισε τη Marisa και την συγκινητική ιστορία της:

Η Marisa Kimmel είναι μητέρα, σύζυγος και φωτογράφος και όταν ήταν 9 ετών, διαγνώστηκε με αλωπεκία και προκάλεσε την τριχόπτωσή της. Αυτό που δε γνώριζε ως νεαρό 9χρονο κορίτσι, ήταν ότι η αλωπεκία μπορούσε επίσης να προκαλέσει έλλειψη αγάπης για τον εαυτό της.

“Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την αλωπεκία και έχουν περάσει 19,5 χρόνια από τη διάγνωσή μου για αλωπεκία. Τα πρώτα 10 χρόνια της τριχόπτωσής μου έπειθα τον εαυτό μου ότι μόλις χάσω όλα μου τα μαλλιά, η ζωή μου, αυτόματα, θα τελειώσει”, δήλωσε η Marisa σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διαβάσεις κι εσύ την ιστορία της Giulia Lamarca

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marisa Kimmel (@marisakimmel)

Όταν οι θεραπείες της σταμάτησαν να λειτουργούν έπεισε τον εαυτό της ότι μόλις χάσει όλα της τα μαλλιά, θα χάσει και όλους της τους φίλους. Ξεκίνησαν οι αρνητικές σκέψεις και η κατάθλιψη. Η ζωή της πίστευε πως είχε τελειώσει γιατί η ασθένειά της είχε πάρει τον έλεγχο.

“Λίγο μετά τα 19 μου, όμως, ήξερα ότι δεν θα τα κατάφερνα αν διατηρούσα τον ίδιο τρόπο σκέψης. Έτσι, έχω μάθει, πλέον, να αναγνωρίζω και να βλέπω την ομορφιά και την αξία του εαυτού μου. Αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία κατάματα. Έτσι θα πρέπει να λειτουργεί και ο κάθε άνθρωπος.”

Μια ανάσα ελπίδας ήρθε, επίσης, όταν βρήκε τον άντρα της ζωής της και παντρεύτηκαν. Μόνο με μια πράξη τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι δεν την ελέγχει η ασθένεια, αλλά εκείνη κινεί τα νήματα της ζωής της. Ξύρισε το κεφάλι της και ένιωσε αμέσως ελευθερία. Από εκείνη τη στιγμή ήρθε η εξέλιξη. Αγάπησε τον εαυτό της και τον αγκάλιασε. Τώρα είναι μητέρα ενός αγοριού και το μόνο που θέλει για το παιδί της είναι να του μάθει τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή.

11 τρόποι που σε βοηθούν να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marisa Kimmel (@marisakimmel)

Μέσα από την ιστορία της Marisa Kimmel είναι η ευκαιρία να πάρεις την έμπνευση και τη δύναμη που χρειάζεσαι σήμερα. Όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζεις να θυμάσαι πως δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα απλά, σε ένα άγγιγμα, σε ένα χάδι, σε ένα φιλί, στον άνθρωπό σου ή σε κάτι που σε γεμίζει από την καθημερινότητά σου. Παρατήρησε τη ζωή σου, νιώσε ευγνώμων και ζήσε όσο μπορείς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συγκινητική ιστορία της Marisa Kimmel σου δίνει όση έμπνευση χρειάζεσαι σήμερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα