Αναλυτικός οδηγός για το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου ανάλογα με το είδος και το ύφασμά τους

12:31 29/9/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουμε περάσει αρκετό καιρό χωρίς να έχουμε πλύνει κάποια ρούχα μας. Τα σουτιέν, οι πιτζάμες, οι ζακέτες και τα μπουφάν είναι κάποια από αυτά. Πόσο καιρό όμως είναι φυσιολογικό να μένουν ορισμένα ρούχα άπλυτα; Μην ανησυχείς, ακολουθεί οδηγός για το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου ανάλογα με το είδος και το ύφασμά τους και όλες οι απορίες λύνονται.

Πράγματα που δεν βάζεις στο πλυντήριο ενώ θα έπρεπε!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου;

To συχνό πλύσιμο δεν είναι αναγκαίο να γίνεται μόνο για τις μυρωδιές του σώματος που μένουν στα ρούχα και για τους λεκέδες αλλά

και για να διατηρείς τα ρούχα σου σαν καινούργια για περισσότερο διάστημα. Όταν αφήνεις τα ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τα πλύνεις, ο ιδρώτας και τα έλαια του σώματος μπορούν να βλάψουν τις λεπτές ίνες. Επιπλέον, όσο περισσότερο αφήνεις τους λεκέδες να μπαίνουν στις ίνες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τις αφαιρέσεις.

Αναλυτικός οδηγός πλυσίματοςΟτιδήποτε λευκό ή μετάξι: Αφού φορεθεί μια φορά Σουτιέν: Αφού φορεθεί 3 έως 4 φορέςFleece μπουφάν και φούτερ: Αφού φορεθεί 6 έως 7 φορέςΚαπέλα, γάντια και κασκόλ: 3 με 5 φορές την σεζόνΚάλτσες: Αφού φορεθούν μία φοράΜπουφάν και μπλέιζερ: Αφού φορεθούν 5 έως 6 φορέςΤζιν παντελόνι: Αφού φορεθεί 4 έως 5 φορέςΔερμάτινα και σουέντ μπουφάν: Μια φορά την σεζόνΚολάν: Αφού φορεθούν 1 έως 3 φορέςΠιζάμες: Αφού φορεθούν 3 έως 4 φορέςΠουλόβερ από βαμβάκι, μετάξι και κασμίρ: Αφού φορεθούν 2 φορέςΠουλόβερ μάλλινα και συνθετικά: Αφού φορεθούν 5 φορέςΜαγιό: Μετά από κάθε φοράΜπλούζες και φορέματα: Αφού φορεθούν 1 έως 3 φορέςΜάλλινα παλτό: 1 με 2 φορές την σεζόνΠόσο συχνά πρέπει να πλένεις το σουτιέν σου;

Τώρα, ας μιλήσουμε με βάση την πραγματικότητα: Οι περισσότερες γυναίκες πιθανότατα δεν πλένουν τα σουτιέν τους τόσο συχνά. Και είναι αλήθεια ότι το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί, επίσης, να βλάψει την ελαστικότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την παροχή της σωστής στήριξης. Το πλύσιμο ενός σουτιέν, λοιπόν, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον καιρό και τη φυσική δραστηριότητα, οπότε με βάση αυτά μπορείς να κρίνεις ανάλογα. Όσο για το αν πρέπει να τα πλύνεις στο πλυντήριο ή στο χέρι, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ απορρυπαντικό και να προτιμάς το πλύσιμο στο χέρι. Τα αφήνεις για 4-5’ και στη συνέχεια τα απλώνεις σε σχοινί ή στην απλώστρα και τα αφήνεις να στεγνώσουν σε εξωτερικό χώρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναλυτικός οδηγός για το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου ανάλογα με το είδος και το ύφασμά τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα