Η Ζέτα Δούκα μάχεται για ένα πιο δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο για τα θύματα κάθε μορφής κακοποίησης

20:27 23/6/2021 - Πηγή: iPop

Στην πρώτη της μεγάλη και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το ελληνικό #metoo, η Ζέτα Δούκα στο 2020mag.gr κάνει έναν απολογισμό για το παρόν και το μέλλον. Μιλάει για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία και το όραμά της με τη Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ζέτα Δούκα μαζί με τον δικηγόρο Γιώργο Γεραρή μίλησαν στο podcast του 2020mag.gr σε μια πραγματικά συγκλονιστική συνέντευξη.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στον αγώνα που έχει ξεκινήσει με τη Σοφία Μπεκατώρου και τη

συνδρομή δικηγόρων προκειμένου να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση που θα οδηγήσει σε αλλαγές, με στόχο ένα πιο ορθό, σύγχρονο και δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο για τα θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

Μιλώντας για το 2021 και το πώς βρίσκει την ελληνική κοινωνία, η ηθοποιός είπε:

Το 2021 ήταν μια υπέροχη χρονιά για την ελληνική κοινωνία κι αυτό που επιχειρείται να γίνει. Μια εκ βάθρων αλλαγή σε πολλά σημεία, τα οποία ήταν προβληματικά. Ο δικός μου απολογισμός είναι ένας δύσκολος απολογισμός, γιατί συναισθηματικά δεν μπορώ να πω ότι έχω συνέλθει. Παρακολουθούσα κι εγώ με κομμένη την ανάσα όσα γινόντουσαν. Δεν ήξερα τα πιο πολλά και τα πιο σημαντικά. Η δύναμη που έχουν βρει τα θύματα να μιλήσουν, η αλλαγή προς το καλό και η πίεση της κοινωνίας των νέων για εξυγίανση, όχι μόνο απ’ την πλευρά της Δικαιοσύνης, αλλά και απ’ την πλευρά του να μιλάμε ανοιχτά και να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά για τα όρια και τον σεβασμό, είναι εξαιρετική

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ελπίδα όλο αυτό που κάνει απ’ την πλευρά της αυτή τη στιγμή να καταλήξει σε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα, γι’ αυτό, άλλωστε, κινητοποιήθηκε αμέσως με τη Σοφία Μπεκατώρου για να φτιάξουν μια ομάδα και να πάνε στα αρμόδια Υπουργεία με συγκεκριμένες προτάσεις. Η Ζέτα Δούκα στο 2020mag.gr ανακοίνωσε επίσης ότι έπειτα απ’ την σύσταση σχετικής ομάδας που έκανε με την Σοφία Μπεκατώρου και κατέθεσαν προτάσεις, η Νίκη Κεραμέως τους είπε ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής θα εισαχθεί απ’ τον Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου συστήθηκε μια νέα ομάδα, μια ομάδα εκπαιδευτικών και ψυχολόγων των τριών πιο ολοκληρωμένων δράσεων που βρήκαμε γύρω απ’ την σεξουαλική αγωγή στην Ελλάδα και είδαμε την Υπουργό Παιδείας, η οποία μας είπε ότι ουσιαστικά θα εισαχθεί το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής ως υποχρεωτικό στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, απ’ τον Σεπτέμβριο από το νήπιο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας

«Εγώ είμαι η φωνή αυτών των ανθρώπων που θέλουν να καταγγείλουν, θέλω να αποτελέσω ένα όχημα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλα αυτά τα θύματα που έχουν υπομείνει πολλά πράγματα, να βρουν τον στόχο. Και όλοι μαζί να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο», δήλωσε η Ζέτα Δούκα και εμείς δεν έχουμε παρά να την χειροκροτήσουμε.

Άκου ολόκληρο το podcast εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ζέτα Δούκα μάχεται για ένα πιο δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο για τα θύματα κάθε μορφής κακοποίησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα