Κάνε τη βόλτα πιο ωραία και πιο ασφαλή με το κατοικίδιο σου όταν βρέχει

16:10 4/1/2021 - Πηγή: iPop

Το χειμώνα οι βροχερές μέρες είναι περισσότερες, με αποτέλεσμα οι καθημερινές βόλτες με το σκυλί σου να είναι λίγο πιο δύσκολες από τις άλλες εποχές. Υπάρχουν, πολλοί τρόποι για να κάνεις καλύτερη τη βόλτα με το σκύλο όταν βρέχει. Μπορεί να είναι σύντομες, αλλά για το ζωάκι μας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Πώς θα κάνεις καλύτερη βόλτα με το σκύλο όταν βρέχει

Επίλεξε τη σωστή τοποθεσία

Μία βροχερή μέρα καλό θα ήταν να αποφύγεις πολυσύχναστους δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και λακκούβες. Επίλεξε έναν κοντινό προορισμό, κάποιο παρκάκι, μια πλατεία μέρη τα οποία είναι σίγουρο πως

θα δεν θα βραχείς από κάποιο αυτοκίνητο που περνάει γρήγορα τον δρόμο. Ωστόσο, το ότι θα βγάλεις βόλτα το σκυλάκι σε ένα πάρκο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχεις. Δώσε προσοχή ώστε να μην πιει νερό από τα λιμνάζοντα νερά.

Μειώσε το χρόνο της βόλτας

Unsplash

Προτιμήσε να περιορίσεις τη βόλτα σας σε διάρκεια, μόνο για τα απαραίτητα. Αν πριν ή κατά τη διάρκεια της βόλτας σας αντιληφθείς ότι οι αστραπές ή οι βροντές θα κάνουν την εμφάνισή τους, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσεις να βγείτε έξω. Έτσι, θα αποφύγεις τον κίνδυνο αλλά και το φόβο που μπορεί να προκαλέσουν οι έντονοι ήχοι στο σκυλάκι. Τώρα, αν είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη, πηγαίντε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Κατάλληλη ένδυση

Τόσο για το σκυλάκι όσο και για εσένα είναι πολύ σημαντικό να προστατευτείτε από τη βροχή. Επιλέξε ειδικά αδιάβροχα για σκύλους. Αν πρόκειται για μικρόσωμο σκυλάκι μπορείτε να επιλέξετε και απλό ρουχο, το οποίο θα πρέπει να αφαιρέσεις αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Πάντα να έχεις μαζί σου μια πετσετούλα, αν χρειαστεί να στεγνώσεις το σκυλάκι σε περίπτωση που σας πιάσει η καταιγίδα στη βότλα.

Ομπρέλα

Unsplash

Προφανώς και πρέπει να πάρεις ομπρέλα! Ενίσχυσε την προστασία σας από τη βροχή. Εννοείται πως δεν θα σας κρατήσει στεγνούς, ειδικά το σκυλάκι που θα κάνει βόλτες δεξιά και αριστερά, αλλά τουλάχιστον θα έχετε μια προστασία σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνε τη βόλτα πιο ωραία και πιο ασφαλή με το κατοικίδιο σου όταν βρέχει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα