Κάνουμε focus στο self-care! 20 πράξεις αυτοφροντίδας για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο να ασχοληθείς με τον εαυτό σου

12:27 11/5/2021 - Πηγή: iPop

Το να ασχολείσαι με τον εαυτό σου δεν είναι κάτι περιττό που σου τρώει χρόνο, όπως ίσως να έχεις σκεφτεί. Είναι μια πράξη αγάπης και φροντίδας, πιο σημαντική από κάθε άλλη. Και ήρθε η ώρα να αφήσεις τις ενοχές και τις δικαιολογίες στην άκρη και να κάνεις πράξη το self-care το συντομότερο. Πώς όμως;

Μερικές φορές μπορεί απλά να χάνεσαι στις υποχρεώσεις, να μην βρίσκεις πολύ χρόνο, να αφήνεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα, όμως ξέρεις πολύ καλά πως έχεις κι εσύ λίγη ανάγκη από περιποίηση, φροντίδα, ξεκούραση και προσοχή. Μπορεί να είναι ωραίο να φροντίζεις τους άλλους γύρω σου, αλλά καλό

θα ήταν να ξεκινάς πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό και να κάνεις πράξη το self-care. Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες με πράξεις αυτοφροντίδας κι εσύ διαλέγεις αυτές που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Το μεγάλο λάθος με το self-care και πώς μπορείς να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι

Pexels

Να δεις που όταν αρχίσεις να ασχολείσαι με το self-care θα δεις και τη διάθεσή σου να αλλάζει προς το θετικό!

Ιδέες για να κάνεις πράξη το self-care Γράψε σε ένα ημερολόγιο για τι είσαι ευγνώμων. Κάτσε στον ήλιο και πάρε βιταμίνη D. Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι. Κατέβασε μια εφαρμογή διαλογισμού και αξιοποίησέ τη. Χαλάρωσε το σώμα σου, λύγισε και άγγιξε τα δάχτυλα των ποδιών σου για λίγα λεπτά. Βάλε επιτέλους εκείνες τις κρέμες στο σώμα σου που τόσο θες. Κάνε μια λίστα με πράγματα που θες να κάνεις. Κάνε μια βόλτα στην περιοχή σου. Κάνε yoga, pilates ή ένα είδος σωματικής άσκησης που σε εξιτάρει. Μίλα με έναν φίλο. Χάρισε στον εαυτό σου ένα μασάζ. Κλείσε αυτό το ραντεβού στο κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής που τόσο καιρό θες. Απόλαυσε τον καφέ ή το αγαπημένο σου ρόφημα χωρίς περισπασμούς ή δουλειά. Διάβασε ένα βιβλίο. Κοιμήσου νωρίς. Κάνε αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και χαλαρωτική μουσική. Απλά κλείσε τα μάτια σου για λίγα λεπτά. Χάζεψε τον ουρανό, το ηλιοβασίλεμα, τη θέα. Οργάνωσε ένα ταξίδι. Ονειρεύσου!

7 συμβουλές για να αρχίσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου όσο είσαι σπίτι -σωματικά και ψυχικά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνουμε focus στο self-care! 20 πράξεις αυτοφροντίδας για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο να ασχοληθείς με τον εαυτό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα