Κολοκυθάκια γεμιστά

13:01 20/5/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για τη γέμιση:

1 ½ κιλό κολοκυθάκια500 γρ κιμά½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι1 κρεμμύδι1 ντομάτα2 κσ μαϊντανόΑλάτιΠιπέριΔυόσμο

Για το αυγολέμονο:

1 κρόκο αυγού2 ασπράδιαχυμό από 2 λεμόνιαΕκτέλεση:

Ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και κόβουμε και τις δύο άκρες προσέχοντας να ανοίξει μόνο η μία πλευρά και δεν πετάμε το «καπάκι». Αδειάζουμε το εσωτερικό από κάθε κολοκυθάκι.

Σ ένα μπολ

ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι (που έχουμε τρίψει) το ρύζι την ντομάτα (που έχουμε τρίψει) και τα αρωματικά. Ρίχνουμε τριμμένα και λίγα κομμάτια από το εσωτερικό του κολοκυθιού και 2 κουταλιές λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Μ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια τα κλείνουμε με το καπάκι που έχουμε κρατήσει και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι αλατίζουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου.

Σ ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά τον κρόκο ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς και το χυμό λεμονιού. Στο τέλος προσθέτουμε ζωμό από τη κατσαρόλα. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο και ανακινούμε τη κατσαρόλα για να πάει παντού.

Tip!

Μην βάλεις τα κολοκυθάκια στη κατσαρόλα να βράσουν και τα αφήσεις! Πρέπει ανά τακτά διαστήματα να τα τσεκάρεις και να συμπληρώνεις νερό αν χρειάζεται!

The post Κολοκυθάκια γεμιστά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα