Λόξυγγας; Τσίμπημα κουνουπιού; Σου άνοιξε η μύτη; Δοκιμασμένα γιατροσόφια

16:00 31/3/2014 - Πηγή: iPop

Δεν προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε την επιστήμη, αλλά είναι κάποια μικρά καθημερινά προβλήματα σαν τα παρακάτω που όλοι έχουμε κατά καιρούς αντιμετωπίσει και σιχτιρίσει γιατί δεν λένε να φύγουν. Ε, αυτά θέλουν το γιατροσόφι τους. Είναι η συνταγή της μαμάς, είναι η συμβουλής της γιαγιάς, είναι η πρόταση-εγγύηση της νησιώτισσας που γνώρισες ένα καλοκαίρι (true story!); Είναι όλα υλοποιήσιμα και δοκιμασμένα από εμάς.

Άνοιξε η μύτη σου;

Η απλή, κλασσική συνταγή είναι να βάλεις λίγο πάγο

στην κορυφή της μύτης σου. Αν αυτό δεν πιάσει, δοκιμασμένη είναι η εξής μέθοδος: σηκώνεις ψηλά για μερικά λεπτά το αντίθετο χέρι από το ρουθούνι που έχει ανοίξει. Problem solved!

Σε έπιασε λόξυγγας;

Τα πολυφορεμένα ένα ποτήρι νερό/να σε τρομάξει κάποιος σπάνια πιάνουν. Τι λειτουργεί 100%; Πιες μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού. Αν δεν έχεις φρέσκο, έστω συσκευασμένος αρκεί.

Σε τσίμπησε κουνούπι;

Δύο είναι οι τρόποι και είναι 100% αποτελεσματικοί:

Πολτοποιείς λίγο σκόρδο και το τρίβεις πάνω στο τσίμπημα. Σίγουρη λύση, ειδικά για όσους έχουν αντοχή στη «διακριτική» μυρωδιά του σκόρδου.Παίρνεις ένα φυσικό σαπούνι (ιδανικά με ελαιόλαδο) και το τρίβεις πάνω στο σημείο. Μήπως ήδη νιώθεις ανακούφιση;Έχεις πονοκέφαλο;

Επειδή το θέμα μας απασχολεί όλους και υπάρχουν πολλοί πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης (δυστυχώς όχι απόλυτα αποτελεσματικοί), θα μοιραστούμε μια απλή συμβουλή που μπορεί να ανακουφίσει κατευθείαν. Ανοίξτε την παλάμη σας και στο σημείο όπου ενώνεται ο αντίχειρας με το δείκτη ασκήστε πίεση με το αντίχειρα και το δείκτη του αντίθετου χεριού. Όσο πιο έντονος ο πονοκέφαλος, τόσο πιο οξύ πόνο θα νιώσετε στο χέρι, αλλά μετά από ολιγόλεπτη πίεση θα αρχίσει να υποχωρεί.

Tip:

Στείλτε μας στα σχόλια κι άλλες προτάσεις για αυτοσχέδιες λύσεις στα παραπάνω προβλήματα ή σε άλλα που μας απασχολούν συχνά (πληγή, τάση λιποθυμίας, κράμπα).

The post Λόξυγγας; Τσίμπημα κουνουπιού; Σου άνοιξε η μύτη; Δοκιμασμένα γιατροσόφια appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα