Μάθε γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά με το πέρασμα το χρόνου

13:31 8/10/2014 - Πηγή: iPop

Ακούς άσπρα μαλλιά και στο μυαλό σου σίγουρα πάει ο ένας, ο μοναδικός George Clooney! Ποιος άλλος θα σου πήγαινε; Για να μην μακρηγορούμε, όμως, γιατί αν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τον κ.Clooney δε μας φτάνουν δυο ζωές, θα σε βάλουμε αμέσως στο θέμα. Το να ασπρίζουν τα μαλλιά όταν τα χρόνια περνούν είναι φυσιολογικό. Ξέρεις, όμως, τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν το τριχωτό της κεφαλής αλλάζει χρώμα; Τι αλλάζει στη σύνθεση της τρίχας και πώς το χρώμα της διαφοροποιείται;

Τι συμβαίνει όταν ασπρίζουν τα μαλλιά;

Το στέλεχος της

τρίχας αποτελείται από δύο βασικά μέρη, από τον κεντρικό άξονα (ή σκέλος) και τη ρίζα. Το πρώτο τμήμα είναι στο χρώμα που βλέπεις να έχουν τα μαλλιά σου και οι ρίζες είναι αυτό το κομμάτι που βρίσκεται βαθύτερα, κάτω από το τριχωτό της κεφαλής.

Κάτω από το δέρμα υπάρχει ένας σωληνοειδής ιστός ο οποίος περιβάλλει τις ρίζες της κάθε τρίχας. Αυτοί είναι οι θύλακες των τριχών οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί από χρωστικά κύτταρα τα οποία παράγουν συνεχώς μια χημική ουσία, τη μελανίνη που καθορίζει το χρώμα των μαλλιών σας.

Η φυσική διαδικασία της γήρανσης προκαλεί τον σταδιακό θάνατο των κυττάρων χρωστικής ουσίας στα θυλάκια της τρίχας και, ως εκ τούτου, ο κεντρικός άξονας της τρίχας περιέχει όλο και λιγότερη μελανίνη.

Όταν, λοιπόν, περνούν τα χρόνια συνεχώς το χρώμα των μαλλιών φθείρεται και εμφανίζονται ακόμα και καθημερινά περισσότερα γκρίζα και λευκά μαλλιά.

Προσοχή!

Βέβαια, αν είσαι σε μικρή ηλικία και έχουν ήδη ξεκινήσει να ασπρίζουν τα μαλλιά σου μπορεί να είναι και απλά θέμα κληρονομικότητας από τους γονείς τους παππούδες ή ακόμα και τους προπάππους σου!

The post Μάθε γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά με το πέρασμα το χρόνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα