Μάθε πώς να βάζεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου! Ένα κόλπο που σίγουρα δεν ήξερες

14:46 30/11/2021 - Πηγή: iPop

Όταν φτάνει η στιγμή που πρέπει να στολίσεις μόνη σου το χριστουγεννιάτικο δέντρο, συνειδητοποιείς πως η κάθετη τοποθέτηση των φώτων είναι πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα από την οριζόντια. Ωστόσο, όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις, πάντα κάνεις κάτι λάθος και δε φαίνονται ποτέ έτσι όπως θα ήθελες.

Πολλές φορές, αυτό συμβαίνει επειδή όλοι οι άνθρωποι κάνουν, ακριβώς, το ίδιο λάθος. Βάζουν τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τυχαία και απλά καλύπτουν τα κενά. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν μερικές στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να μη σου φαίνεται αυτή η διαδικασία βαρετή και χρονοβόρα.

Είτε

αποφασίσεις να κρεμάσεις τα φωτάκια σου οριζόντια, είτε κάθετα, κάτι που έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του, χρησιμοποίησε τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου εύκολα και γρήγορα για τα Χριστούγεννα!

Τι θα χρειαστείς:

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, φυσικά! Ξεκίνησε υπολογίζοντας πόσα φωτάκια χρειάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και κάνε τις αγορές σου σε ό,τι χρώμα και σχήμα θες!

Λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Μάθε πώς να τα τοποθετείς

Η οριζόντια φορά, είναι ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να τοποθετήσεις τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου, ταξιδεύοντας γύρω – γύρω από το δέντρο για να τυλίξεις τα λαμπάκια. Για να δώσεις στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, τοποθέτησέ τα και λίγο πιο τυχαία, για μια πιο οργανική και φυσική αίσθηση. Τοποθέτησε, δηλαδή, μερικά φωτάκια πιο βαθιά στα κλαδιά για να δημιουργήσεις περισσότερο βάθος.

Πάντα θα εμφανίζεται μία νεκρή ζώνη φώτων. Κρύψε, λοιπόν, το αντιαισθητικό πράσινο βύσμα σπρώχνοντάς το βαθιά στα κλαδιά.

Εάν τα φώτα σας δεν βρίσκονται ακριβώς εκεί που θέλεις, τύλιξε ένα σύρμα γύρω από το καλώδιο και το κλαδί του δέντρου ώστε να τα σταθεροποιήσεις στη θέση που τα θες. Λύγισε τα άκρα του σύρματος προς το πίσω μέρος του δέντρου για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρεμάσεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κάθετα

Ενώ ο οριζόντιος στολισμός είναι πιο συνηθισμένος και τον ακολουθούμε όλοι, οι ειδικοί προτείνουν τον κάθετο, καθώς υποστηρίζουν πως είναι πιο εντυπωσιακός. Συγκεκριμένα, προτείνουν να τοποθετήσεις τα φωτάκια σου από κάτω προς τα πάνω, για να πετύχεις αυτή την τρισδιάστατη λάμψη που επιθυμείς.

Για να ακολουθήσεις αυτήν την τεχνική φωτισμού δέντρου, χώρισε το δέντρο κάθετα σε τρία τμήματα και τοποθέτησε τα λαμπάκια βάλτε ανά τμήμα. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος, πλέξε κάθε καλώδιο μέσα και έξω από τα κλαδιά, στην κορυφή του δέντρου και πίσω.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία και αφού έμαθες τώρα να την κάνεις σωστά μπορείς να τοποθετήσεις τις μπάλες σου. Προσοχή! Πάντα μπαίνουν πρώτα τα λαμπάκια και μετά οι μπάλες κι όχι το αντίστροφο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε πώς να βάζεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου! Ένα κόλπο που σίγουρα δεν ήξερες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα