Μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του Αφγανιστάν που ανήκει σε Έλληνα φωτορεπόρτερ

14:52 27/8/2021 - Πηγή: iPop

Φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο συρρέουν αυτές τις μέρες στο Αφγανιστάν για να αποθανατίσουν τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Καμπούλ που έχει καταληφθεί από τους Ταλιμπάν. Εκατοντάδες χιλιάδες τρομοκρατημένοι πολίτες αναζητούν διέξοδο με κάθε μέσο υπό τον φόβο του νέου καθεστώτος. Οι φωτογραφίες από το Αφγανιστάν που κάνουν τον γύρω του κόσμου συγκλονίζουν. Ανάμεσά τους και η φωτογραφία που τράβηξε ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης που ήδη έχει αναπαραχθεί στα διεθνή μέσα.

Η ιστορία πίσω από το φωτογραφικό έργο “Η

εξαφάνιση της γυναίκας” που έχει γίνει viral

Ίσως μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες για τις συνθήκες που βιώνει το Αφγανιστάν η οποία αποτυπώνει όλα τα συναισθήματα του κόσμου που προσπαθεί να εγκαταλείψει την χώρα για να σωθεί. Στην φωτογραφία απεικονίζεται μια μητέρα μαζί με το μωρό της να κοιμάται στο πάτωμα ενός στρατιωτικού αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ. Γύρω τους βρίσκονται και άλλοι συμπολίτες τους που προσπαθούν να διαφύγουν.

Η ιστορία πίσω από την συγκλονιστική viral φωτογραφία της μικρής Βαλεντίνας στην πυρκαγιά της Εύβοιας

Ο φωτογράφος, που έχει αποθανατήσει πολλές σημαντικές τραγωδίες στο παρελθόν την στιγμή που συμβαίνουν, έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας:

“Αφγανιστάν/Καμπούλ/26 Αυγούστου 2021.
Αφγανοί πολίτες κοιμούνται στο πάτωμα ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης εκκένωσης από την Καμπούλ στο αεροδρόμιο της Ντόχα”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του Αφγανιστάν που ανήκει σε Έλληνα φωτορεπόρτερ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα