Τα 3 στάδια της σχέσης και πώς να ξεκολλήσεις από εκείνο που κολλάνε τα περισσότερα ζευγάρια

20:49 26/8/2021 - Πηγή: iPop

Κάθε σχέση είναι διαφορετική όπως και οι άνθρωποι που τις αποτελούν. Δεν θα βρεις πουθενά ίδιο άνθρωπο με εσένα και αυτό έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο από την παρατήρησή που έχω κάνει στα ζευγάρια γύρω μου και κυρίως ορμώμενη από τη δική μου εμπειρία διαπίστωσα ότι τα στάδια της σχέσης μέχρι αυτό που έχω συναντήσει ως τώρα, είναι τρία και σ’ αυτό που κολλάμε συνήθως οι περισσότεροι είναι το τρίτο.

Freepik Το στάδιο του μέλιτος

Η φάση του μέλιτος, του deeply, madly. Ο πρώτος καιρός που χάνεις στην κυριολεξία το

μυαλό σου, την όρεξή σου, το ποιος είσαι και δεν είσαι; Η φάση που δεν κοιμάσαι πολύ για να δεις τον αγαπημένο άνθρωπο, που ανυπομονείς να τον ξαναδείς και ο χρόνος μοιάζει να μην είναι αρκετός.

Η φάση που θες να περνάτε όλη τη μέρα μαζί. Είναι τόσο ωραία αυτή η φάση του ξεμυαλίσματος, αλλά δυστυχώς δεν κρατά για πάρα πολύ. Δεν μπορώ να ορίσω ακριβώς πόσο κρατά γιατί διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ακόμα και στην ίδια σχέση μπορεί να υπάρχει σε διαφορετική ένταση ανάμεσα στους δύο.

Αυτή η φάση πιστεύω ότι είναι το δομικό υλικό για τα επόμενα στάδια της σχέσης. Σε αυτή θα επιστρέφεις όταν θα υπάρχει ανάγκη να πιαστείς από κάπου…

Το στάδιο της συγκατοίκησης

Δεν βάζω το στάδιο του γάμου ως ξεχωριστό στάδιο γιατί για εμένα ο γάμος ήταν πραγματικά ένα μεγάλο πάρτι και μια συμφωνία που επισφραγίσθηκε στην εκκλησία φορώντας τη βέρα στο δεξί. Δεν είδα καμία φανερή αλλαγή μετά το γάμο ούτε στη σχέση μας αλλά ούτε και γύρω μου.

Η φάση όμως της συγκατοίκησης ήταν πραγματικά μια τεράστια αλλαγή στην καθημερινότητα και στην σχέση του ζευγαριού. Καταρχήν επιτέλους στεγάστηκε ο έρωτας αυτός κάτω από την ίδια στέγη! Ο χρόνος για πρώτη φορά ήταν σύμμαχος και μετά το σχόλασμα διαθέταμε όλον τον ελεύθερο χρόνο μας ο ένα στον άλλο. Μπορείς να το πεις ότι κατά κάποιον τρόπο, χόρτασες τον άνθρωπό σου στη φάση της συγκατοίκησης.

Αυτή είναι μια από της φορές που έπρεπε να τεθούν εκ νέου οι «συμβάσεις» τις σχέσεις. Ποιος θα κάνει ποια δουλειά, πώς θα ρυθμίζεται ο προϋπολογισμός του σπιτιού κλπ. Αν με ρωτάς σήμερα δεν αξίζει να γίνονται τσακωμοί για το αν έβαλα εγώ δύο φορές το πλυντήριο και εσύ μια, δεν χρειάζεται τόσο ζύγι, αν υπάρχει ένα επιπλέον ποσό στον προϋπολογισμό ώστε να υπάρχει κάποια γυναίκα που θα σας βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού, είναι μια παροχή που θα κάνει πολύ καλό στη σχέση σας και δε θα το μετανιώσετε.

Όλα όσα δε σου λένε οι παντρεμένοι φίλοι σου για το γάμο

Η «μετά τα παιδιά» εποχή

Αυτή η φάση είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο από μόνη της και από αυτό που έχω δει και έχω ακούσει μέχρι σήμερα είναι το στάδιο της σχέσης που κολλάνε οι περισσότεροι. Ο γονεϊκός ρόλος είναι δύσκολος και είναι κάτι για το οποίο δεν είσαι ποτέ έτοιμος ακόμα και αν είναι συνειδητή η απόφαση να γίνεις γονιός.

Δεν ξέρεις τι είναι αυτό που σε περιμένει παρά μόνο όταν δεις το παιδί στο μαιευτήριο. Ωστόσο και πάλι κανένα παιδί δεν ζήτησε να έρθει στον κόσμο άρα εσύ ως ο ενήλικας της σχέσης αυτής οπότε θα πρέπει να βρεις την άκρη και να δεις πώς θα το κάνεις να λειτουργήσεις εξίσου καλά προς όλες τις πλευρές και προς Θεού να μην υπονομεύσεις την σχέση σου με τον άνθρωπό σου.

Όταν δυσκολέψουν τα πράγματα δεν ωφελεί να ρίχνετε ο ένας στον άλλον κατηγορίες. Ζητήστε βοήθεια και θυμηθείτε από που ξεκινήσατε.

Γιατί οι διακοπές με τη γιαγιά και τον παππού είναι η καλύτερη επιλογή

Να πηγαίνετε ένα ταξίδι τον χρόνο οι δυο σας. Να θυμηθείτε το πρώτο στάδιο της σχέσης σας. Να μην έχετε καμία έννοια, ούτε το πρωινό ξύπνημα ούτε το πώς θα κοιμίσετε τα παιδιά, ούτε τι φάτε. Να μην έχετε κανένα πρόγραμμα και να αφιερώνετε το χρόνο σας αποκλειστικά στον άνθρωπό σας.

Αυτές οι λίγες μέρες που θα μείνετε οι δυό σας θα σας δώσει όλη αυτήν την ενέργεια και το μπουστ που χρειάζεστε για να δυναμώσει πάλι η σχέση. Είστε μαζί να θυμάστε, στο ίδιο στρατόπεδο και καθώς μεγαλώνετε μεγαλώνουν και οι ευθύνες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι πώς θα κάνετε τη σχέση να λειτουργήσει προς όφελος όλης της οικογένειας.

Αν μπορεί να σας παρηγορήσει αυτό να ξέρετε ότι αυτή φάση που ζείτε τώρα, με τα παιδάκια σας να είναι μικρά είναι πολύ προσωρινή, όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή. Σε λίγο θα περάσουν τα χρόνια και η φωλιά θα αδειάσει ξανά, αν δεν έχετε καταφέρει να κρατήσει ζωντανή τη σχέση στα δύσκολα πώς θα απολαύσετε το μέλλον;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Τα 3 στάδια της σχέσης και πώς να ξεκολλήσεις από εκείνο που κολλάνε τα περισσότερα ζευγάρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα 3 στάδια της σχέσης και πώς να ξεκολλήσεις από εκείνο που κολλάνε τα περισσότερα ζευγάρια,