Μήπως φταις εσύ που δεν κοιμάσαι καλά; Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο!

17:56 19/3/2021 - Πηγή: iPop

Όταν μιλάμε για τον ύπνο μας έρχεται στο μυαλό αμέσως η ξεκούραση. Όμως δεν είναι για όλους έτσι. Κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρές αϋπνίες και δεν απολαμβάνουν ποιοτικό ύπνο. Κι ενώ πολλοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου. Τι πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο, λοιπόν;

Όλοι ξέρουμε πώς είναι το να μην κοιμάσαι καλά, αλλά και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η έλλειψη ύπνου στην καθημερινότητά σου. Γι’ αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, συγκεντρώσαμε 5 τρικς που θα σε

βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα!

Μάθε το στρατιωτικό μυστικό για να σε παίρνει ο ύπνος σε 2 λεπτά!

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο!

Άνετα ρούχα

Είτε δουλεύεις απ’ το σπίτι, είτε γυρίζεις απ’ το γραφείο, είναι σημαντικό πριν πας στο κρεβάτι να αλλάξεις τα ρούχα σου και να βάλεις κάτι πιο άνετο. Μπορεί για σένα αυτό να σημαίνει να βάλεις τις πιτζάμες σου ή ένα t-shirt κι ένα σορτσάκι.

Pexels

Προετοίμασε το δέρμα σου

Ο ύπνος επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα σου να ξεκουραστούν, αλλά χρειάζεται και η κατάλληλη προετοιμασία για να κοιμηθείς καλά και να ξυπνήσεις φρέσκια! Υιοθέτησε μια βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου που θα σου επιτρέψει να χαλαρώσεις, με συστατικά για την ανάπλαση και την ξεκούραση του προσώπου σου.

Άρωμα

Η δημιουργία ενός ιδανικού αρώματος στην ατμόσφαιρα, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο καλά κοιμάσαι. Αναζήτησε κεριά με αρώματα όπως λεβάντα, βανίλια, χαμομήλι ή τριαντάφυλλο. Όλα αυτά τα αρώματα θεωρείται ότι ηρεμούν το σώμα σου και το προετοιμάζουν για ξεκούραση.

Αν σου συμβαίνει έστω κι ένα απ’ αυτά καθημερινά, η λύση είναι να κοιμάσαι περισσότερο

Φτιάξε το κρεβάτι σου

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται ανήσυχοι ακόμη και μετά από έναν βραδινό ύπνο είναι ότι το κρεβάτι τους δεν είναι κατάλληλο για ύπνο. Η εύρεση του σωστού μαξιλαριού, σεντονιών και στρώματος μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο που κοιμάσαι!

Unsplash/Devon Janse van Rensburg

Σβήσε το φως

Το φως μπορεί να σε δυσκολέψει να φτάσεις στο στάδιο REM. Γι’ αυτό κλείσει την οθόνη του κινητού σου, την τηλεόραση και εάν υπάρχει φως απ’ έξω που μπαίνει στο δωμάτιο, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα ύπνου! Θα αλλάξει τη ζωή σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως φταις εσύ που δεν κοιμάσαι καλά; Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήπως,mipos