Μήπως η πανδημία σε έκανε κι εσένα TWAT;

09:01 10/10/2021 - Πηγή: iPop

Η πανδημία άλλαξε εντελώς τις ζωές μας και μια μεγάλη αλλαγή ήταν η εργασία απ’ το σπίτι, με την οποία πολλοί δεν ήμασταν εξοικειωμένοι μέχρι πρότινος. Μπορεί πλέον οι ρυθμοί να έχουν επιστρέψει σε μια μορφής κανονικότητα, αλλά πολλά πράγματα που ξεκίνησαν μέσα στην πανδημία εξακολουθούν να εφαρμόζονται, όπως η δουλειά μισές μέρες απ’ το σπίτι.

Πολλές εταιρείες, που δεν έχουν γυρίσει ακόμα όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να επιλέξουν τις ημέρες που θα πηγαίνουν στο γραφείο κι αυτές που θα εργάζονται απ’ το σπίτι.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία

των εργαζομένων -εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή των ημερών- διαλέγουν να πάνε στο γραφείο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, γι’ αυτό στην Αμερική τους έχει δοθεί ένα περίεργο… nickname, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ το TWAT (Tuesday, Wednesday and Thursday). Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι το twat στα αγγλικά είναι… βρισιά και συγκεκριμένα είναι ακόμα μια λέξη για να πει κανείς το μ@@@@@ς.

Η επιλογή απ’ την πλευρά των εργαζομένων είναι καθαρά στρατηγική: Οι πιο χαλαρές τους μέρες, όπου δεν χρειάζεται να ετοιμαστούν και να οδηγήσουν μέχρι το γραφείο, να είναι εκείνες όπου μετά ακολουθεί Σαββατοκύριακο ή η Δευτέρα, που έρχεται “κολλητά” με το ΣΚ.

Unsplash/Surface

Εκτός του ότι δίνεται η αίσθηση της περισσότερης σερί ξεκούρασης, φυσικά το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να φύγει ένα 4ήμερο και να δουλέψει την Παρασκευή και τη Δευτέρα απ΄όπου θέλει είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα!

Φυσικά, δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολη η κατάσταση, εάν υπάρχουν εργαζόμενοι που επιλέγουν συστηματικά στη δουλειά μισές μέρες απ΄το σπίτι αυτές τις δύο μέρες, καθώς αυτό σημαίνει αυτόματα πως υπάρχουν άλλοι που πρέπει πάντα να δουλεύουν Παρασκευή και Δευτέρα απ’ το γραφείο. Το ιδανικό είναι όταν αυτό γίνεται κυλιόμενα, ώστε να μπορούν όλοι οι εργαζομένοι να επωφεληθούν απ’ αυτή τη συνθήκη, και εννοείται εφόσον υπάρχει και μια δίκαιη διοίκηση.

Διότι έχουμε δει πολλά φαινόμενα καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και εξαντλητικά ωράρια, με εργοδότες να εκμεταλλεύονται τις νέες συνθήκες προσθέτοντας ώρες εργασίας που δεν φαίνονται το ίδιο όταν γίνονται απ΄το σπίτι. Μάλιστα, πολλοί εργαζόμενοι ανέφεραν ότι με την τηλεργασία βρέθηκαν να εργάζονται πιο εξαντλητικά ωράρια και υπερωρίες…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως η πανδημία σε έκανε κι εσένα TWAT; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήπως, TWAT,mipos, TWAT