Να σου συστήσουμε την Lina Axelsson Kihlblom! Η πρώτη trans υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας

17:21 30/11/2021 - Πηγή: iPop

Υπέροχα νέα για την Ευρώπη! Η Σουηδία απέκτησε την πρώτη trans υπουργό, η οποία εντάχθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησής της Magdalena Andersson!

Η Lina Axelsson Kihlblom είναι 51 ετών, γεννήθηκε άνδρας και υποβλήθηκε σε εγχείρηση διόρθωσης φύλου στη δεκαετία του 1990. Τώρα, διορίστηκε αρμόδια υπουργός για τα σχολεία στη νέα

κυβέρνηση, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας, η οποία αποτελείται από 12 γυναίκες και 11 άνδρες.

Ο Chella Man γράφει ιστορία ως το πρώτο trans και κωφό μοντέλο της YSL Beauty

Η Σουηδία απέκτησε την πρώτη trans υπουργό και προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο

Η νέα υπουργός, πρώην διευθύντρια σχολείου και νομικός, γράφει ιστορία καθώς είναι το πρώτο trans άτομο σε μια σουηδική κυβέρνηση. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Will You Like Me Now?” όπου καταγράφει την ιστορία της: πώς γεννήθηκε με ανδρικό σώμα και υποβλήθηκε σε χειρουργείο φυλομετάβασης.

Η Lina Axelsson Kihlbom είπε στο περιοδικό Icakuriren το 2018 για το πώς κατάλαβε νωρίς ότι γεννήθηκε σε λάθος σώμα.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

«Ήταν μια κοριτσίστικη φωνή μέσα μου. Μάλλον δεν ήμουν πάνω από τριών ετών όταν μου έγινε ξεκάθαρο ότι είχε γίνει λάθος. Υπάρχουν φωτογραφίες μου όπου ως παιδί στέκομαι γυμνή με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της μητέρας μου και ένα ροζ σουτιέν» είχε πει.

Περιγράφει πώς τότε κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχε καν η τρανσεξουαλικότητα και πώς πίστευε ότι ήταν η μόνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Leo Varadkar: Ο πρώτος ομοφυλόφιλος Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

«Το να ζει κανείς σε ένα σώμα που δεν είναι δικό του σημαίνει ότι αποστασιοποιείται από αυτό. Το να είσαι γυμνός μπροστά σε άλλους είναι τρομερό. Φανταστείτε να κάνετε ντους σε λάθος αποδυτήρια για δώδεκα χρόνια. Στάθηκα εκεί με το speedo μαγιό μου και λαχταρούσα ένα μαγιό με μεγάλα πουά», λέει στο άρθρο της στο Icakuriren.

«Είναι πολύ σημαντικό σημαντικό για μένα και για πολλούς άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα», δήλωσε η Axelsson Kihlblom σε συνέντευξή της στο σουηδικό δημόσιο ραδιόφωνο. «Αν, με οποιονδήποτε τρόπο, μπορώ να γίνω πρότυπο ή πρωτοπόρος, είμαι χαρούμενη για αυτό».

Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris έγραψε ξανά ιστορία και έγινε η πρώτη αντιπρόσωπος που έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση Pride

Ως διευθύντρια σχολείου σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Σουηδίας, η Axelsson Kihlblom έγινε γνωστή στην πατρίδα της όταν η επιτυχημένη δουλειά της καταγράφηκε σε μια τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ. Στο νέο της ρόλο θα επιδιώξει να εφαρμόσει την απαγόρευση των ιδιωτικών κερδών από τα σχολεία.

«Η κοινωνία πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο των σχολείων», είπε η Axelsson Kihlblom σε συνέντευξη Τύπο. «Το δικαίωμα κάθε μαθητή στη γνώση πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι να μοιράζεται ανάλογα με τα χρήματα ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Να σου συστήσουμε την Lina Axelsson Kihlblom! Η πρώτη trans υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα