Ο πλανήτης Γη στις φλόγες- Ο χάρτης της NASA που δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχουν πυρκαγιές

18:37 6/8/2021 - Πηγή: iPop

Ενώ πολλά μέρη του πλανήτη τυλίγονται στις φλόγες, η εφαρμογή της NASA είναι σε θέση να δείχνει σε πραγματικό χρόνο όλα τα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει να δεις με μια ματιά που υπάρχει ενεργή πυρκαγιά στον πλανήτη. Η εφαρμογή της NASA που δείχνει τις φωτιές είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας και όχι μόνο.

Πυρκαγιά στην Αττική: Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης

Η εφαρμογή της NASA
που δείχνει τις φωτιές ανά τον κόσμο

Σύμφωνα με τον χάρτη της NASA, αυτήν την στιγμή βρίσκονται μέσα στις φλόγες η ανατολική Μεσόγειος, η μισή νότια Αμερική, όλη η κεντρική Αφρική καθώς και μικρότερα τμήματα σε άλλες περιοχές, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, η ανατολική Κίνα και η Ινδονησία. Ταυτόχρονα, με κόκκινο χρώμα εμφανίζονται και πολλές χώρες τις Ευρώπης όπως η Ρουμανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

H υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στον Αττικό ουρανό – Πώς να προστατευτούμε από τον καπνό και τα μικροσωματίδια

Η Ελλάδα εδώ και τρεις μέρες ζει έναν πύρινο εφιάλτη. Η φωτιά έχει επεκταθεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην Πάρνηθα και την Σταμάτα ενώ νέο μέτωπο ξεκίνησε στα Άνω Λιόσια. Η Βόρεια Εύβοια βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με δεκάδες χωριά να έχουν εκκενωθεί και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να απουσιάζουν. Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στην Ηλεία με την φωτιά να απειλεί οικισμούς και τον άνεμο να είναι σύμμαχος της πυρκαγιάς. Αλλά και η Μεσσηνία και η Λακωνία αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο με πυρκαγιά να έχει ξεσπάσει στο Γύθειο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πλανήτης Γη στις φλόγες- Ο χάρτης της NASA που δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχουν πυρκαγιές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα