Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Ποια είναι τα είδη που απειλούνται περισσότερο στον πλανήτη μας; Μάθε πώς μπορείς να βοηθήσεις

12:59 4/10/2021 - Πηγή: iPop

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου με στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει όλους τους ανθρώπους για όλα τα ζώα του κόσμου. Όταν λέω όλα τα ζώα του κόσμου εννοώ και αυτά της άγριας φύσης, που ζουν ελεύθερα και μακριά από εμάς. Δυστυχώς, όμως, κάθε χρόνο το είδος τους μειώνεται όλο και περισσότερο.

Σκοπός, λοιπόν, πέρα από την αγάπη που θα δείξεις στο κατοικίδιό σου σήμερα είναι να ευαισθητοποιηθείς για τα απειλούμενα είδη, την άγρια φύση και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και να ενημερωθείς για τους

τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις στον περιορισμό της εξαφάνισης της άγριας ζωής.

Ο άνθρωπος που έδωσε μάχη για να υπάρξει Παγκόσμια Ημέρα Ζώων είναι ο Χάινριχ Τσίμερσαν, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβιστής. Η πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε και γιορτάστηκε ήταν στις 24 Μαρτίου του 1925 στο Βερολίνο.

Ένα είδος θεωρείται υπό εξαφάνιση όταν ο πληθυσμός του έχει μειωθεί μεταξύ 50 και 70 % και περιορίζεται σε λιγότερα από 250 ώριμα άτομα. Υπάρχουν τώρα 41.415 είδη στον Κόκκινο Κατάλογο της IUCN και 16.306 από αυτά είναι απειλούμενα. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 10 απειλούμενα είδη της άγριας ζωής με σκοπό να σε βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσεις την σοβαρότητα του προβλήματος.

Ποια είναι τα 10 απειλούμενα είδη της άγριας ζωής; Ενημερώσου και ευαισθητοποιήσου: Ρινόκερος της Ιάβας

Μόνο 67 ρινόκεροι της Ιάβας εκτιμάται ότι παραμένουν στον κόσμο, καθιστώντας αυτό το επικίνδυνο είδος ρινόκερου ένα από τα πιο απειλούμενα μεγάλα θηλαστικά στη Γη. Περιορίζονται σε ένα πάρκο στο νοτιοδυτικό άκρο του ινδονησιακού νησιού Ιάβα.

Ωστόσο και τα τρία υποείδη του Ρινόκερου, ο μαύρος, ο Ιάβας και ο Σουματράν, κινδυνεύουν εξαιρετικά, ενώ ένα ηπειρωτικό υποείδος του ρινόκερου της Ιάβας κηρύχθηκε εξαφανισμένο στο Βιετνάμ το 2011.

Υπέροχα πλασματάκια προς εξαφάνιση που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! | Photos

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Green Bee ® (@greenbeebuzzz)

Vaquita

Το Vaquita είναι ένα είδος φώκιας που προέρχεται από μια πολύ μικρή περιοχή στο βόρειο τμήμα του Κόλπου της Καλιφόρνιας στο Μεξικό. Είναι το μικρότερο κητοειδές, κάτι ανάμεσα σε φάλαινα, δελφίνι ή φώκια. Σήμερα, το είδος βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα