Παραμένει απελπιστική η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά- Στόχος της Κυβέρνησης η μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών πριν το Πάσχα

10:25 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Απελπιστική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκονται 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός και στόχος είναι να αδειάσει το λιμάνι έως το Πάσχα.

4.500 άτομα βρίσκονται επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά.

Μάλιστα, το Σάββατο στελέχη του Λιμενικού ξεκίνησαν τη διανομή φυλλαδίου που ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες για τα κέντρα φιλοξενίας και τη μεταφορά τους εκεί.

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο, εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι αν φτάσουν στα κέντρα φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Παράλληλα, το φυλλάδιο επισημαίνει στα απελπισμένα αυτά άτομα τα οποία έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους αν απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Νέες αφίξεις στο λιμάνι του Πειραιά:

Το πρωί της Κυριακής κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» το οποίο μετέφερε 13 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν το οποίο μετέφερε 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.

Στόχος να αδειάσει το λιμάνι μέχρι το Πάσχα:

Σε δηλώσεις του την Κυριακή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε:

Μέρα με τη μέρα πλησιάζει η στιγμή που το λιμάνι θα αδειάσει

Και πρόσθεσε: «Το λιμάνι δεν είναι είναι δομή, ήταν χώρος προσωρινής παραμονής» ενώ δήλωσε:

Στόχος είναι πριν το Πάσχα μετανάστες και πρόσφυγες να έχουν φύγει από τον Πειραιά

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Παραμένει απελπιστική η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά- Στόχος της Κυβέρνησης η μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών πριν το Πάσχα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα