Πιράνχας για κατοικίδιο; Ναι αλλά τα χέρια μακριά!

15:30 25/8/2014 - Πηγή: iPop

Ακόμα και η επίθεση στους λουόμενους σε παραλία της Αργεντινής από κοπάδι πιράνχας, δεν έχει πτοήσει τον κόσμο από το να αγοράζει για κατοικίδια, αυτά τα ιδιαιτέρως επιθετικά ψάρια. Θα μας πεις κι άλλα εξωτικά κατοικίδια στη φύση τους είναι επικίνδυνα και ένα και μόνο περιστατικό δεν μπορεί να σε αποτρέψει από το να πάρεις το κατοικίδιο που θέλεις.

Συν τις άλλοις, ένα απόλυτα λογικό επιχείρημα είναι πως δεν θα κάνουμε μπάνιο και μαζί τους, σε γυάλα θα τα έχεις. Απόλυτο δίκιο έχεις και στους δύο παραπάνω λόγους. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως πρόκειται

γα ένα άγριο ζώο που δεν συγχωρεί «παιχνιδάκια» με το δάχτυλο.

Για να πάρεις τώρα το πρώτο σου πιράνχας. Θα πρέπει να ξέρεις πως το μοναδικό είδος που πάει μόνο του και όχι σε κοπάδι είναι το serrasalmus. Όλα τα υπόλοιπα πιράνχας πρέπει να είναι σε κοπάδι. Εμείς θα σου προτείναμε –αν παίρνεις για πρώτη φορά πιράνχας- το πιο γνωστό είδος το pygocentrus red belly piranha που μπορείς να τα έχεις σε κοπάδι των τριών.

Το κάθε ψάρι χρειάζεται αρκετά λίτρα νερό(ανάλογα με το μέγεθος), οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν μπορείς να τα έχεις σε μικρό ενυδρείο και χρειάζεται προσοχή στο στήσιμο καθώς τα πιράνχας είναι τροπικά ψάρια και χρειάζονται συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού. Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για φτηνό χόμπι.

Τα πιράνχας είναι σαρκοβόρα στη φύση τους, οπότε θα πρέπει προσαρμόσεις και την τροφή σου ανάλογα και στο ενυδρείο. Πέρκα, γαρίδες, άσπρο φιλέτο ψαριού και κρέας είναι από τις αγαπημένες τους τροφές. Θυμήσου πως τα συγκεκριμένα ψάρια χρειάζονται πολύ φροντίδα και προσοχή(αλλάζεις το νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα-ελέγχεις την αεραντλία για την οξυγόνωση του νερού).

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες πρώτες πληροφορίες για να ξεκινήσεις. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθείς από ειδικό πριν προχωρήσεις στην αγορά αυτού του είδους. Τέλος, να σιγουρευτείς οπωσδήποτε πως το ψάρι που έχεις αγοράσει είναι πιράνχας και όχι πακού που είναι παρόμοιο είδος, καθώς θα καταλάβεις σε σύντομο χρονικό διάστημα πως θα χρειαστείς πισίνα αντί για ενυδρείο.

The post Πιράνχας για κατοικίδιο; Ναι αλλά τα χέρια μακριά! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
serrasalmus
Τυχαία Θέματα