Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ύπνου για σένα; 3 βασικά βήματα για να τον υπολογίσεις και να κοιμάσαι πιο σωστά

12:44 2/4/2021 - Πηγή: iPop

Ποιος είναι για σένα ο τέλειος χρόνος ύπνου; Υπάρχει; Τον έχεις βρει; Ξέρεις τι ώρα να κοιμάσαι και τι ώρα να ξυπνάς, ώστε να απολαμβάνεις έναν γεμάτο και σωστό ύπνο κάθε βράδυ;

Έρευνες έχουν δείξει πως περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας, προσπαθώντας να κοιμηθούμε, ενώ οι στατιστικές λένε αυτοί που δεν κοιμούνται καλά δεν είναι λίγοι. Ωστόσο, η στιγμή που κοιμόμαστε είναι ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο, αφού επαναφορτίζει τις μπαταρίες και λειτουργεί για το καλό της υγείας και της επιδερμίδας μας. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα αν κοιμόμασταν σε μια συγκεκριμένη στιγμή

κι είχαμε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, τουλάχιστον για τις περισσότερες ημέρες.

Εσύ έχεις ένα τέτοιο πρόγραμμα; Ποιος είναι για σένα ο τέλειος χρόνος ύπνου; Αν δεν ξέρεις, ήρθε η ώρα να τον μάθεις και να απαντήσεις επιτέλους στην ερώτηση τι ώρα να κοιμάσαι και τι ώρα να ξυπνάς, ώστε να έχεις έναν υγιή και ισορροπημένο ύπνο.

Τι πρέπει να θυμάσαι;

Ξεκίνα επιλέγοντας την ώρα που θα ξυπνήσεις

Για να μάθεις ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα ύπνου για εσένα, προσδιόρισε σε πρώτη φάση την ώρα που θες να ξυπνάς, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις σου. Η ώρα αυτή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σταθερή για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Μάθε το στρατιωτικό μυστικό για να σε παίρνει ο ύπνος σε 2 λεπτά!

Μάθε πόσο χρόνο χρειάζεσαι για ύπνο

Η ποσότητα του ύπνου που απαιτείται αλλάζει ανάλογα με την ηλικία. Όταν είσαι παιδί, πρέπει να κοιμάσαι έως και 14 ώρες, αλλά στην ηλικία των 20-40 χρειάζεσαι 7-9 ώρες ύπνου. Μεγαλώνοντας κι άλλο το 9 μπορεί να μειωθεί στο 8. Άκου το σώμα σου και σκέψου σε μια τυπική μέρα πόσες ώρες ύπνου σου είναι αρκετές, ώστε να ξυπνάς με ενέργεια.

Pexels Υπολόγισε την ώρα που πας για ύπνο

Αφού τώρα ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις και πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμάσαι, υπολόγισε την ώρα του ύπνου. Για παράδειγμα, αν πρέπει να ξυπνήσεις στις 7 και χρειάζεσαι 8 ώρες ύπνο, τότε η ιδανική ώρα για να κοιμάσαι είναι στις 11 το βράδυ. Ωστόσο, αν αλλάξει το πρόγραμμά σου και πρέπει να ξυπνήσεις πιο νωρίς, θα κοιμηθείς και πιο νωρίς. Θα δεις μια μεγάλη αλλαγή στο σώμα και τη διάθεσή σου.

Tip: Πολλοί πιστεύουν ότι αν κοιμούνται πολύ περισσότερες ώρες, για παράδειγμα από τις 10 το βράδυ και ξυπνούν στις 10-11 το πρωί, έχουν και καλύτερη ποιότητα ύπνου. Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Αν κοιμάσαι με βάση το δικό σου πρόγραμμα ύπνου και δεν το αλλάζεις συνεχώς, ακούγοντας τις ανάγκες του σώματός σου, τότε αυτό είναι αρκετό, σύμφωνα και με έρευνα από το Χάρβαρντ.

Το κλειδί είναι η διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου. Αν θες, λοιπόν, να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, φρόντισε να κοιμάσαι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό όχι μόνο θα σε διευκολύνει να κοιμηθείς και δε θα στριφογυρνάς στο κρεβάτι, αλλά και θα επηρεάσει θετικά την υγεία και τη διάθεσή σου.

Μήπως φταις εσύ που δεν κοιμάσαι καλά; Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ύπνου για σένα; 3 βασικά βήματα για να τον υπολογίσεις και να κοιμάσαι πιο σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα