Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω πανδημίας; Όλα τα νέα μέτρα που έχει λάβει η Ευρώπη

11:43 20/11/2021 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 10% τις τελευταίες ημέρες, υποδηλώνοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της πανδημίας. Αυτή η αρνητική έκβαση, έχει οδηγήσει πολλές Ευρωπαϊκές χώρες στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί το νέο κύμα πανδημίας. Ο φόβος επανέρχεται εξαιτίας της μεγάλης κινητικότητας που θα φέρουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Ήδη τα μέτρα που ισχύουν στις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν στόχο τον έλεγχο της πανδημίας προκειμένου να αποτραπούν τα lockdown

εν μέσω των εορτών.

Επιστρέφουν τα lockdowns στην Ευρώπη. Σε ποιες χώρες εφαρμόζονται;

Τα μέτρα που ισχύουν στις Ευρωπαϊκές χώρες εν όψει Χριστουγέννων

Αυστρία

Η Αυστρία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε lockdown σε σχεδόν δύο εκατομμύρια μη εμβολιασμένους ανθρώπους από την περασμένη Δευτέρα και χθες έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου ένα συνολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει εμβολιασμένους πολίτες. Το συνολικό lockdown θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες.

Από την περασμένη Δευτέρα στην Αυστρία, τα δύο εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι δεν είχαν πλέον άδεια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά μόνο για ψώνια, αθλήματα ή ιατρική περίθαλψη. Από εδώ και στο εξής, το μέτρο του lockdown ισχύει για τον συνολικό πληθυσμό των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι 66%. Επίσης από την 1η Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός για όλο τον πληθυσμό.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο – Τι ισχύει για την εργασία;

Γερμανία

Ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει προκαλέσει εθνικό συναγερμό στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Jens Spann, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν τις κοινωνικές τους επαφές και έκανε λόγο για «εθνική έκτακτη ανάγκη» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής. νέο γενικό lockdown. “Δεν τολμώ να πω πώς θα είναι τα Χριστούγεννα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εξαρτάται από εμάς”, είπε ο Σπαν. Η Βαυαρία ακύρωσε χθες τις χριστουγεννιάτικες αγορές, εν μέσω πλήθους κρουσμάτων.

Σε περιοχές όπου τα ποσοστά νοσηλείας υπερβαίνουν ένα ορισμένο όριο, η πρόσβαση σε δημόσιες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και εστιατόρια περιορίζεται μόνο σε εμβολιασμένους και ασθενείς. Το νομοσχέδιο προβλέπει μαζική επιστροφή στην τηλεργασία, ενώ θα απαιτείται η χρήση υγειονομικών καρτών για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς.

Βέλγιο

Το Βέλγιο ενίσχυσε την Τετάρτη τα μέτρα κατά της πανδημίας καθιστώντας υποχρεωτική την τετραήμερη τηλεργασία και επεκτείνοντας τη χρήση μάσκας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ταχεία αύξηση νέων κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αυξάνεται και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το όριο ηλικίας για την υποχρεωτική χρήση της μειώνεται στα 10 στα 12 έτη.

Στον τομέα της φιλοξενίας, εκτός από την κάρτα υγείας, εργαζόμενοι και πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όταν δεν κάθονται. Αυτός ο κανόνας ισχύει για θέατρα, αίθουσες συναυλιών, μουσεία και κινηματογράφους. Το πάσο απαιτείται για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με τουλάχιστον 50 συμμετέχοντες και για εκδηλώσεις εξωτερικού χώρου με τουλάχιστον 100.

Oλλανδία

Στις 13 Νοεμβρίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επέβαλε μερικό lockdown, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και με το οποίο τα εστιατόρια και τα μπαρ αναγκάζονται να κλείσουν στις 8 μ.μ. Παράλληλα, επανέφερε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα καταστήματα. Οι ειδικοί πρότειναν ακόμη και την παράταση των εορτών των Χριστουγέννων προκειμένου να επιβραδυνθεί η αύξηση των μολύνσεων μεταξύ των παιδιών, γεγονός που οδήγησε τα μισά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να στραφούν στην ηλεκτρονική μάθηση.

Οι αρχές απαγόρευσαν επίσης τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να μην τραυματιστούν άνθρωποι και χρειαστεί να διακομιστούν στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.

Γαλλία

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 20.294 κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τις 25 Αυγούστου καθώς ξέσπασε το πέμπτο κύμα της πανδημίας. Ο Πρόεδρος Μακρόν είπε ότι η χώρα του δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών που επιβάλλουν κλείδωμα στους μη εμβολιασμένους λόγω της επιτυχίας, όπως είπε, του μέτρου υγειονομικής άδειας.

Ιρλανδία

Τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια στην Ιρλανδία αναγκάστηκαν να κλείσουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και οι αρχές θα εντείνουν τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση των επιδημιών στη χώρα C. Η επίδειξη των βεβαιώσεων εμβολιασμού, που ήδη απαιτούνται για την είσοδο σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, θα απαιτείται πλέον για κινηματογράφους και θέατρα στο πλαίσιο των νέων μέτρων.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία, μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο (το 87,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο), εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας Covid-19. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα έκρινε ότι η επιστροφή στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι αναπόφευκτη.

Το μέτρο αυτό, που επιβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, ήρθε στις 13 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η χρήση της μάσκας συνεχίζει να συνιστάται σε περίπτωση συγκέντρωσης ή όταν είναι αδύνατο να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση. Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η χώρα θα μπορούσε να επαναφέρει ορισμένα μέτρα, ειδικά ενόψει των εορτών στο τέλος του έτους.

Με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, η Πορτογαλία έχει καταγράψει περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα και 18.283 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Ιταλία

Η χώρα έχει επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν τον περασμένο Μάιο, όταν αναφέρθηκαν για τελευταία φορά περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα. Η χώρα έχει ήδη ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν πρέπει να λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα μόνο για τους μη εμβολιασμένους, όπως απαγορεύσεις σε πίστες σκι και εστιατόρια.

Σουηδία

Η Σουηδία θα εισαγάγει για πρώτη φορά από την 1η Δεκεμβρίου ένα δελτίο υγείας, το οποίο θα είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, για εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων. Η σκανδιναβική χώρα, η οποία είχε αποφασίσει την 1η Νοεμβρίου να μην πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα κατά του Covid-19, ακόμη κι αν εμφάνιζαν συμπτώματα, αποφάσισε επίσης να ανατρέψει αυτήν την απόφαση που επικρίθηκε ευρέως.

Ελβετία

Ο Ελβετός υπουργός Υγείας απέκλεισε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του 5ου κύματος της πανδημίας, ενώ οι ημερήσιες μολύνσεις τετραπλασιάστηκαν σε ένα μήνα και έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο για το 2021.

Η χώρα αναμένεται να ψηφίσει στις 28 Νοεμβρίου για τον νόμο Covid, ο οποίος δίνει στις αρχές μεγαλύτερη ευελιξία για την καταπολέμηση της πανδημίας.Και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων εγείρει φόβους ότι τα νοσοκομεία θα πλημμυρίσουν από ασθενείς με κορωνοϊό μόλις αρχίσει πραγματικά ο χειμώνας.

Τσεχία

Από τη Δευτέρα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19 δεν θα έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και υπηρεσίες (π.χ. εστιατόρια και ξενοδοχεία) και τα αρνητικά τεστ κορωνοϊού δεν θα αναγνωρίζονται πλέον. Τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα μετά την καταγραφή 22.479 κρουσμάτων την Τρίτη, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα.

Η Τσεχική Δημοκρατία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε επιβάλει σχετικά χαλαρούς περιορισμούς κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται να μην κλείσει τα σχολεία ή να επιβάλει λουκέτα. Μόνο το 58% του πληθυσμού στην Τσεχική Δημοκρατία είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Σλοβακία

Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα. Η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει αριθμούς ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και την Τρίτη ο αριθμός τους ανήλθε σε 8.000. «Αυτό είναι το κλείδωμα των μη εμβολιασμένων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Χέγκερ.

Με τα νέα μέτρα, μόνο οι εμβολιασμένοι ή άρρωστοι το τελευταίο εξάμηνο θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, καταστήματα με περιττά προϊόντα ή να παρακολουθούν αθλητικές δραστηριότητες και δημόσιες εκδηλώσεις. Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν αρχικά για τρεις εβδομάδες.

Δανία

Η χώρα επανέφερε το «διαβατήριο υγείας» πριν από λίγες ημέρες, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο κάτοχος είναι εμβολιασμένος ή αρνητικός στον ιό. Αυτό το πάσο απαιτείται για επισκέψεις σε εστιατόρια, καφετέριες, γηροκομεία και για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 200 άτομα και ισχύει σε όλη την χώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω πανδημίας; Όλα τα νέα μέτρα που έχει λάβει η Ευρώπη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Χριστούγεννα, νέα, χωρες, νεα μετρα, τα νεα, ευρωπη, μεσα μαζικης μεταφορας, lockdown, σχολεια, ηλεκτρονική, Πρωτοχρονιά, γαλλια, τεστ, τίθενται, ισχύ, ipop, google, χριστουγεννιατικες βιτρινες, μετρο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωραριο καταστηματων, www.google.gr, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εορταστικο ωραριο, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, εσπα 2021, ipop, πασο, ηλεκτρονική, αδεια, βελγιο, γηροκομεια, δημοκρατια, ηπειρος, ιατρικη, ιρλανδια, οικονομια, πλαισιο, πυροτεχνηματα, σουηδια, τεστ, αυξηση, αρθρο, αυστρια, βαυαρια, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονος, γινεται, δευτερα, δυτικη, εγινε, ειπε, εκβαση, εστιατορια, ετη, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, θεατρα, κυβερνηση, κυμα, ληψη, λογο, νοσοκομεια, πορτογαλια, ρεκορ, συζητηση, σοουζα, σπιτια, τίθενται, τριτη, συμπτωματα, ισχύ, φοβος, φορα, ψωνια, ωρες, αδυνατο, αγορες, εθνικο, χωρα, θεματα, υγειας, χειμωνας
Τυχαία Θέματα