Πόσο βάρος έχει μια απόφαση και γιατί κάποιες φορές μας είναι αδύνατον να επιλέξουμε

20:43 8/11/2021 - Πηγή: iPop

Αποφάσεις! Οι αποφάσεις και οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα του μονοπατιού της ζωής μας. Όταν βρεθείς σε αυτό το σταυροδρόμι, του να πρέπει να διαλέξεις ποια επιλογή θες να είναι αυτή που θα υποστηρίξεις, κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολη αυτή η απόφαση. Μπορεί να σκέφτεσαι: «Μα δεν μπορώ να αποφασίσω». Πώς να αποφασίσεις όταν σου λείπουν κάποια κομμάτια από το παζλ; Πώς να δεσμευτείς σε κάτι που δεν ξέρεις αν είναι αυτό που σε εκφράζει; Πώς να διαλέξεις αυτό ή εκείνο. Γιατί όταν μιλάμε υπάρχει

πάντα η επιλογή ανάμεσα στο ένα ή το άλλο.

Pexels

Σήμερα είναι το χθες για το οποίο θα στεναχωριέσαι αύριο

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Στην περίπτωση που έχεις δύο επιλογές για εργασία, καταρχήν συγχαρητήρια! Αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο το να υπάρχει ζήτηση για δουλειά και να μην ξέρεις τι να αποφασίσεις. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι μπροστά σε ένα δίλημμα που εύλογα σε βασανίζει. Δεν είναι και μικρή απόφαση το που θα διαθέσεις το 1/3 του χρόνου σου για το μέλλον.

Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Οι αξίες είναι το νούμερο ένα ζήτημα σχετικά με την εργασία μας. Δεν γίνεται να προσφέρεις την ενέργειά σου και το είναι σου, σε μια δουλειά και έναν εργοδότη που δεν συμφωνείς με αυτό που κάνει. Το μυαλό σου κάθε μέρα θα πηγαίνει κόντρα και θα σε σαμποτάρει.

Συνάδει με τους στόχους μου;

Ποιος άνθρωπος θέλω να γίνω; Μελλοντικά πώς με βλέπω; Αυτό το μονοπάτι που διαλέγω, θα με βοηθήσει να πετύχω το σκοπό μου; Θα αναδείξει την ύπαρξή μου; Οι άνθρωποι γινόμαστε καλύτεροι διαθέτοντας το χρόνο μας σε αυτό που κάνουμε. Μέσω των κατοπτρικών νευρώνων του εγκεφάλου γινόμαστε σαν τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Καθώς θα διαθέτεις το χρόνο σου (ότι πιο πολύτιμο έχεις αυτή τη στιγμή) σε μια εταιρία, παράλληλα θα περνάς το χρόνο σου με συναδέλφους.

Ζύγισε τα οικονομικά με την εξέλιξη και την ικανοποίηση

Τα οικονομικά είναι ένα βασικό κεφάλαιο για την εργασία, όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας. Αν κάνουμε κάτι που δεν μας αρέσει ακόμα και αν ο μισθός που παίρνουμε δεν είναι αρκετός για να νιώσουμε προσωπική ικανοποίηση και αυτό το αίσθημα της επίτευξης. Θα πρέπει να νιώθεις χρήσιμος παράλληλα για το κοινωνικό σύνολο.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα

Όπως λέει και το τραγουδάκι, είναι το πρώτο που μαθαίνουμε από παιδιά. Κάθε απόφαση έχει το κόστος της. Τα βάζεις όλα κάτω, τα υπολογίζεις και μετράς με ποιο σου λέει το ένστικτό σου ότι θα είσαι καλύτερα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον οραματισμό και να οραματιστείς την ιδανική σου μέρα σε ποια δουλειά πηγαίνεις το πρωί που ξυπνάς; Τι διάθεση έχεις, πώς είναι ή μέρα σου;

Μήπως έχεις και εσύ τρελά όνειρα; Αν ναι πολύ καλά κάνεις. Πώς ο οραματισμός θα σε βοηθήσει να τα εκπληρώσεις

Όταν περάσουν τα χρόνια, δεν θα ξέρεις τι θα γινόταν αν διάλεγες τον άλλο δρόμο. Μαθαίνεις μόνο τι έγινε βάσει της επιλογής που διάλεξες. Πάρε το χρόνο σου να μελετήσεις ό,τι χρειάζεται, αλλά μην κοιτάξεις πίσω από τη στιγμή που πήρες την απόφασή σου. Μην πεις: «Τι θα γινόταν αν… » δεν έχει νόημα. Μπορεί τώρα να λες χρειάζομαι βοήθεια και δεν μπορώ να αποφασίσω αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις πολύ καλά τι θες περισσότερο να κάνεις, τι αγαπάς και για τι προορίζεσαι. Να ξέρεις ότι όσο εσύ δεν αποφασίζεις, ο κόσμος γύρω σου τρέχει με τους δικούς του ρυθμούς και είναι πολύ πιθανόν να χάσεις αυτό που σήμερα σου φαίνεται σαν ευκαιρία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόσο βάρος έχει μια απόφαση και γιατί κάποιες φορές μας είναι αδύνατον να επιλέξουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα