Πότε το μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να σε βλάψει και πρέπει να το αποφύγεις;

20:42 7/5/2021 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μέρα στην παραλία! Καλοκαίρι, ήλιος, νερό και ένα καλό βιβλίο! Όμως, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να βουτήξεις στη θάλασσα!

Έτσι κι αλλιώς σε ό,τι κι αν κάνουμε σημασία έχει πρώτα απ’ όλα η ασφάλειά μας και μετά έρχονται όλα τα άλλα.

Οι ειδικοί, λοιπόν, μας λένε πότε το να βουτήξεις στο νερό δεν είναι καλή ιδέα και καλά θα κάνεις να τους ακούσεις.

Πότε δεν πρέπει να βουτήξεις στη θάλασσα;

Όταν έχεις φάει πριν από λίγο

Το

ακούς από μικρός αυτό, αλλά ακόμα δεν θέλεις να το καταλάβεις! Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να έχουν περάσει 2,5-3 ώρες μετά το φαγητό για να κολυμπήσουμε με ασφάλεια. Αυτό δεν είναι για να μην πνιγούμε όμως… Ο λόγος είναι ότι το γεμάτο στομάχι κάνει την καρδιά να δουλεύει πιο εντατικά για τη διαδικασία της πέψης κι όταν εμείς κολυμπάμε παράλληλα, κάνουμε ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά της και τη ζορίζουμε.

Pexels

Τραυματισμοί

Φυσικά, δεν μιλάμε για μια γραντζουνιά ή ένα κόψιμο… Μιλάμε για σοβαρούς τραυματισμούς, όπως κάποιο ένα σπασμένο χέρι ή πόδι, σε περιπτώσεις βαριών εγκαυμάτων και φυσικά σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Μήπως την πάτησες κι εσύ αυτό το Καλοκαίρι με το… αυτί του κολυμβητή;

Καιρός

Αν δεις καταιγίδα, μείνε μακριά απ’ το νερό! Γενικώς, η οδηγία είναι ότι δεν κολυμπάμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες ή όταν υπάρχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Unsplash/ Erik Dungan

Όταν βρίσκεσαι σε νερά που δεν ξέρεις

Δεν μιλάμε φυσικά για κάποια ακτή που πας για πρώτη φορά, αλλά για επικίνδυνα μέρη, που δεν ξέρεις εάν έχουν καθαρά νερά ή όχι, αλλά και τη μορφολογία του βυθού. Μην αγνοήσεις ποτέ μια σήμανση για κλειστή παραλία, υπάρχει λόγος που έχει σημανθεί ως ακατάλληλη για κολύμπι. Και φυσικά, δεν κάνουμε βουτιά μόνοι μας σε μέρη που μπορεί να έχουν άλλους κινδύνους, όπως το να περνούν συνεχώς σκάφη κτλ. Παράλληλα, αποφεύγουμε το κολύμπι σε φάρους και προβλήτες λιμένων.

Το βράδυ

Πολλοί λατρεύουν το νυχτερινό μπάνιο, όμως, οι ειδικοί μας συστήνουν να το αποφεύγουμε. H κολύμβηση στο σκοτάδι είναι μαγική, αλλά ενέχει κινδύνους, καθώς η περιορισμένη ορατότητα μπορεί να μας κάνει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας.

Καλές και ασφαλείς βουτιές!

Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα για το μωρό σου: Tι πρέπει να προσέξεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε το μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να σε βλάψει και πρέπει να το αποφύγεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα