Τέλεια μαμά VS Reality

08:30 2/11/2021 - Πηγή: iPop

Πώς μοιάζει η τέλεια μαμά; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει για να πάρει αυτόν τον τίτλο; Πόσες ώρες κοιμάται, τι τρώει, τι μαγειρεύει, τι φοράει, τι σκέφτεται, τι διαβάζει; Πώς μεγαλώνει το παιδί της η τέλεια μαμά; Η τέλεια μαμά έχει το σπίτι στην εντέλεια, τα παιδιά διαβασμένα και καθαρά, τρέχει από δουλειά σε δραστηριότητες και δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα για τον εαυτό της. Είναι μαμά και αυτός ο ρόλος, της έχεις φορεθεί και αν δεν τον υποστηρίξει παύει να είναι τέλεια μαμά. Ζούμε σε μια κοινωνία που τρέχουμε

να δείξουμε με το δάχτυλο τη μαμά που έχει ανάγκες και δείχνοντάς τη γινόμαστε αμέσως εμείς καλύτερες γιατί έχουμε βάλει για ύπνο τις δικές μας ανάγκες για τα παιδιά. Εύχομαι να μην είσαι αυτό το παιδί που μεγαλώνει με αυτό το βάρος, το να είσαι το τέλειο παιδί της τέλειας μαμάς που δεν έχει καμία ανάγκη σε αυτή ζωή παρά να κάνει θυσίες για τα παιδιά της.

Οι μαμάδες των 80’s

Εμείς που μεγαλώσαμε στα 80’s, είχαμε μια μαμά που συνήθως δεν είχε άλλη επιλογή από το να είναι μαμά με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Είτε δούλευε είτε όχι, η προτεραιότητά της ήταν το να είναι τα παιδιά της καλά, να μην τους λείπει τίποτα και τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε βοήθεια από γιαγιάδες. Με τη μαμά μου δεν φορούσαμε και οι δύο σταράκια ή σταν σμιθ, δεν καυχιόταν για τα κατορθώματά μου στα social media, γιατί δεν υπήρχαν τότε και έμοιαζε σαν να ήταν πάντα μεγάλη τι και αν είχαμε μόνο είκοσι χρόνια διαφορά.

Ανταγωνισμός μεταξύ των μαμάδων: Μια μάχη στην οποία δεν πρέπει να πέσεις

Οι μαμάδες του σήμερα

Όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο μου παιδί, ενώ είχα διαβάσει τα πάντα, είχα κάνει σεμινάρια, είχα ενημερωθεί με κάθε τρόπο για τοκετό και θηλασμό και τη ζωή με το μωρό, δεν μπορούσα με τίποτα να πιστέψω αυτό που με περίμενε με την άφιξη του παιδιού. Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος ακόμα και αν λες ότι τώρα είναι η ώρα να φέρω έναν άνθρωποι στον κόσμο, τελικά δεν ξέρω αν ποτέ είσαι έτοιμος να βάλεις τις ανάγκες σου στην άκρη, για λίγο καιρό τουλάχιστον, και να ζήσεις σε άλλο ρυθμό σε σχέση με πριν.

Οι μαμάδες του σήμερα, ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να πουν και τι να κάνουν για να δημιουργήσουν αυτόνομα και ανεξάρτητα παιδιά. Να φτιάξουν ανθρώπους που μπορούν να πιστεύουν στον εαυτό τους και μπορούν να κάνουν τη διαφορά εκεί έξω. Όμως και πάλι θα διαλέξουν να πουν τη λέξη που έλεγε η μάνα τους, ενώ ξέρουν ακριβώς τι αποτέλεσμα θα φέρει.

Καυχιόνται στο Ιnstagram για τα βλαστάρια τους, αλλά από μέσα τους η ψυχούλα τους το ξέρει πόσο πολύ θέλουν να κλείσουν την πόρτα και να κοιμηθούν για ώρες, ή να λιώσουν στο κινητό ή να πάνε για καφέ ή ποτό με φίλες. Οι μαμάδες σήμερα έχουν βοήθεια γενικά από τον σύντροφό τους, από την μαμά, από τις νταντάδες. Έχουν επιλογή και τη χρησιμοποιούν, το οποίο είναι πολύ καλό.

Πώς να υποστηρίξεις το παιδί σου να είναι ο εαυτός του-χωρίς να το αλλάξεις

Όταν αποφάσισα να κάνω παιδί

Όταν αποφάσισα να κάνω παιδί, δεν το ρώτησα αν θέλει να έρθει στον κόσμο. Είμαστε το μοναδικό είδος σε αυτόν τον κόσμο που ερχόμαστε εντελώς ανίκανοι να εξυπηρετηθούμε μόνοι μας. Είμαστε άμεσα εξαρτημένοι από έναν άλλο άνθρωπο για να μεγαλώσουμε. Αυτός ο άνθρωπος, οι σημαντικοί άλλοι, οι τροφοί όπως λέγονται κανείς δε λέει ότι δεν έχουν ανάγκες, απλά την περίοδο της ανατροφής θα πρέπει να βρουν την δύναμη, την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται για να κάνουν αυτό το σπουδαίο έργο της ανατροφής ενός νέου ανθρώπου σωστά.

Το ξέρω ότι όλοι κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για το παιδί μας. Κάθε φορά που κουραζόμαστε, που νυστάζουμε , που πεινάμε, που θέλουμε να βγούμε 1 ώρα για να ξεσκάσουμε, δεν μας χρειάζονται οι τύψεις. Δεν χρειάζεται η σύγκριση που υπάρχει στα social media με τις ουτοπικές και εκτός πραγματικότητας τέλειες μαμάδες.

Αν νυστάζεις και δεν μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμα του ύπνου του παιδιού σου, είναι δική σου ευθύνη και χρειάζεται να πάρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να γίνει αυτό πράξη. Το παιδί χρειάζεται ύπνο για την ανάπτυξή του και στα μωράκια που έχουν δυσκολία στο να κοιμηθούν κραυγάζουν για την ύπαρξη προγράμματος στη ζωή τους.

Βάζεις ταμπέλες στο παιδί; Γιατί πρέπει να το σταματήσεις και όλα αυτά που θα χάσεις αν το συνεχίσεις

Δεν μπορεί να ζητήσει το μωρό αυτό που χρειάζεται, εσύ είσαι εκεί για να το υποστηρίξεις και να του δείξεις τον δρόμο. Δεν είναι δυνατός χαρακτήρας, δεν είναι κακομαθημένο, δεν είναι ζωηρό. Δεν χρειάζονται οι ταμπέλες αυτές να του καθορίσουν την πορεία του.

Tabula rasa είναι η λατινική έκφραση του όρου «άγραφος πίνακας». Αναφέρεται στην επιστημολογική θεωρία που ορίζει πως ο άνθρωπος δεν γεννιέται με προϋπάρχουσες, έμφυτες γνώσεις, αλλά η γνώση του αποκτάται μέσω της εμπειρίας και αντίληψης του.

wikipediaΥπάρχει η τέλεια μαμά;

Δεν υπάρχει τέλεια μαμά και αυτό είναι πολύ Οκ. Είναι ανθρώπινο να κουραστούμε, να έχουμε ανάγκες, να ζητήσουμε βοήθεια. Ποιο νόημα να μεγαλώσουμε ένα παιδί με την ψευδαίσθηση της τελειότητας και να χάσουμε τον εαυτό μας. Να μεγαλώσουμε ένα παιδί που μια μέρα έρθει να σου πει: «εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να είσαι εσύ ευτυχισμένη»;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλεια μαμά VS Reality εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα