Θα πας διακοπές σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σου; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις!

19:13 10/6/2021 - Πηγή: iPop

Αν είσαι σκυλογονιός, πιθανώς κάθε Καλοκαίρι να αναζητάς τρόπους να πας διακοπές μαζί με τον τετράποδο φίλο σου. Πολλές φορές καταφέρνεις να βρεις ένα ξενοδοχείο ή σπίτι που να δέχεται σκυλιά, ενώ άλλες φορές απογοητεύεσαι κι αναζητάς μια λύση για να τον αφήσεις σε καλά χέρια όσο θα λείπεις. Αλλά πάντα το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι να μπορέσεις να τον έχεις μαζί σου, όχι επειδή δεν έχεις πού να τον αφήσεις, αλλά γιατί είναι μέλος της οικογένειάς σου

και θέλεις να είστε μαζί! Αν θέλεις να πας διακοπές σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

Πάμε να τα πάρουμε όλα απ’ την αρχή για να ξέρεις τι να περιμένεις αλλά και τι ορίζει ο νόμος.

Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας κατοικιδίων στα ξενοδοχεία, εφόσον το επιτρέπει η εκάστοτε επιχείρηση, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος. Η κάθε επιχείρηση έχει ειδικούς κανονισμούς για το συγκεκριμένο θέμα και όρους για τη διαμονή.

Πλέον, θα βρεις αρκετά ξενοδοχεία στην Ελλάδα που δέχονται κατοικίδια, αλλά με διαφορετικούς κανονισμούς το καθένα. Συνήθως, ο σκύλος σου μπορεί να μείνει στο ξενοδοχείο χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου απαιτείται μια ημερήσια αποζημίωση.

Κάποια ξενοδοχεία έχουν ειδικά δωμάτια που δεν διαθέτουν, για παράδειγμα, μοκέτες ή χαλιά και τα συστήνουν σε ανθρώπους που κάνουν διακοπές με το κατοικίδιό τους, ενώ κάποια άλλα ξενοδοχεία δίνουν απλώς ένα δωμάτιο λιγότερο κεντρικό.

Φανταστικά μέρη στον κόσμο όπου μπορείς να μείνεις με τον σκύλο σου

Πλέον, που οι ιδιώτες νοικιάζουν τις εξοχικές κατοικίες τους μέσα από πλατφόρμες όπως Airbnb, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, καθώς είναι πολύ πιο πιθανό να μπορέσεις να πάρεις μαζί σου τον σκύλο σου στις διακοπές επιλέγοντας ένα σπίτι, κι όχι ένα ξενοδοχείο με πολλά δωμάτια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δηλώνεται εξαρχής στην περιγραφή του καταλύματος εάν επιτρέπονται κατοικίδια ή όχι. Όμως, ακόμα και εάν ο ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ή του σπιτιού έχει γράψει ότι δεν δέχεται σκυλιά, δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια διευκρινιστική ερώτηση, καθώς συχνά υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε τουρίστες που έχουν μαζί τους ένα σκυλάκι μικρού ή μεσαίου μεγέθους και σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερα σκυλιά.

5+1 Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιά!

Φυσικά, πάντα πριν την κράτηση θα πρέπει να ενημερώνεις τον ξενοδόχο ή ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι θέλεις να πάρεις μαζί σου το σκυλάκι σου -ακόμα κι αν είναι ξεκάθαρο στην περιγραφή ότι επιτρέπεται- ώστε να σε ενημερώσει για την πολιτική και να γίνουν τυχόν διευθυτήσεις που μπορεί να χρειαστούν. Αυτό που ενδιαφέρει τον ξενοδόχο είναι να μην προκύψει κάποιο θέμα με άλλους πελάτες, να μην γίνουν ζημιές και να παραμείνει το δωμάτιο όσο το δυνατό πιο καθαρό.

Το να πας διακοπές σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ήταν παλαιότερα. Αρκεί να κάνεις σωστή έρευνα για να βρεις το κατάλληλο κατάλυμα που θα σας υποδεχτεί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θα πας διακοπές σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σου; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα