Τι σημαίνει το σπυράκι σε κάθε σημείο του προσώπου σου; Το face mapping είναι εδώ για να σε σώσει!

12:41 28/9/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις ακμή; Πριν ξεκινήσεις να απλώνεις κρέμες σε όλο σου το πρόσωπο, να θυμάσαι πως μερικές ατέλειες δεν μπορούν να εξαφανιστούν έτσι απλά, καθώς τα σπυράκια εμφανίζονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο για έναν συγκεκριμένο λόγο και χρειάζονται ειδική θεραπεία. Ήρθε η στιγμή να μάθεις πως δεν οφείλονται όλα τα σπυράκια στο λιπαρό δέρμα και στους φραγμένους πόρους. Η ακμή σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υποδηλώνει

υποκείμενα θέματα υγείας ή τρόπου ζωής και σήμερα θα σε βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσεις τι θέλει να σου πει το δέρμα σου!

Εάν τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, όπως λένε, σκέψου ότι το πρόσωπό σου είναι ένα παράθυρο για την υγεία σου. Με απλά λόγια το πρόσωπό σου χωρίζεται σε ζώνες που αντιστοιχούν σε κάποιο πρόβλημα υγείας ή έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Αυτή η μέθοδος προέρχεται από την αρχαία ανατολική ιατρική και υποδηλώνει ότι το δέρμα ενός ατόμου μπορεί να αντικατοπτρίζει την εσωτερική του υγεία. Η σωματική ανισορροπία πιστεύεται ότι προκαλεί ατέλειες στο δέρμα σαν μια μικρή ειδοποίηση πως κάτι μέσα σου δε λειτουργεί τόσο σωστά όσο θα έπρεπε. Τον τελευταίο καιρό η χαρτογράφηση του προσώπου (face mapping), όπως αποκαλείται αυτή η μέθοδος, έχει εξελιχθεί σε σπουδαίο βαθμό και είναι πολύτιμη στον κόσμο των δερματολόγων.

Αν διαπιστώσεις ότι εμφανίζεις ακμή σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου, τότε το δέρμα σου έχει κάτι να σου πει! Άκου το και συμβουλεύσου κάποιον ειδικό.

Έχεις ακμή; Αυτές οι μάσκες προσώπου θα καταπολεμήσουν τα σπυράκια σου σε χρόνο dt!

Ακμή στο πρόσωπο: Μάθε τι θέλει να σου πει οργανισμός σου Μέτωπο:

Στην κινεζική ιατρική, το μέτωπο συνδέεται με το πεπτικό σύστημα. Οι δερματικές εκρήξεις στην περιοχή του μετώπου οι ειδικοί λένε ότι αντιπροσωπεύουν τις πεπτικές ανισορροπίες, όπως είναι η κακή διατροφή, η δυσκολία στην πέψη ή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Οπότε αν παρατηρήσεις ότι τα σπυράκια που εμφανίζεις συγκεντρώνονται, κυρίως, στο συγκεκριμένο σημείο, βρήκες επιτέλους τι πάει λάθος! Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και η μείωση της πρόσληψης λιπαρών είναι δύο στρατηγικές που θα βοηθήσουν να παραμείνει το μέτωπο απαλλαγμένο από τα ενοχλητικά σπυράκια.

Γραμμή μαλλιών:

Η ακμή που εμφανίζεται κοντά στην γραμμή μαλλιών οφείλεται συνήθως στην λιπαρότητα και στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Εάν βρίσκεις τακτικά σπυράκια κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πλένεις το πρόσωπό σου συχνά και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα μαλλιών που οδηγούν σε περισσότερη λιπαρότητα.

Μάγουλα:

Η ακμή κοντά στα μάγουλα συνδέεται με το αναπνευστικό σύστημα, οπότε αν περπατάς συχνά στο κέντρο της πόλης ή οδηγείς με ανοιχτά τα παράθυρα, θα πρέπει να δώσεις περισσότερη βάση στον βαθύ καθαρισμό του προσώπου σου. Επίσης, ίσως χρειαστεί να είσαι λίγο πιο προσεκτική και με την υγιεινή σου γενικότερα, προσπάθησε, δηλαδή, να σκουπίζεσαι με καθαρές πετσέτες και να αλλάζεις τακτικά τις μαξιλαροθήκες σου.

Maskne: Πώς θα καταπολεμήσεις την ακμή που προκαλεί η χρήση μάσκας

CAITLIN-MARIE MINER ONGΣτόμα και πηγούνι:

Η ακμή στο πιγούνι υποδηλώνει την ορμονική ανισορροπία και το στρες. Η αφυδάτωση είναι ακόμη πιθανό να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των νεφρών και ακολούθως στην εμφάνιση εξανθημάτων στο πηγούνι. Προσπάθησε να διατηρήσεις ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου και μια υγιεινή διατροφή για να ανακουφίσεις τις ιδιότροπες ορμόνες, αλλά αν συνεχίσεις να εμφανίζεις ακμή στο πηγούνι, μπορεί να πρέπει να συμβουλευτείς τον δερματολόγο ή τον γυναικολόγο σου.

Γιατί σ’ απασχολεί η ακμή μετά τα 25;

Μύτη:

Τα σπυράκια στη μύτη αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο καθώς η μύτη είναι μια αρκετά λιπαρή περιοχή, γεγονός που την καθιστά αρκετά επιρρεπή. Βεβαιώσου ότι καθαρίζεις τακτικά και σωστά τη συγκεκριμένη περιοχή για να ξεμπλοκάρουν οι πόροι σου. Επίσης, τα σπυράκια στη μύτη εμφανίζονται και λόγω κακής διατροφής ή διαταραχής της διαδικασίας της πέψης. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι σημαίνει το σπυράκι σε κάθε σημείο του προσώπου σου; Το face mapping είναι εδώ για να σε σώσει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα