Το κόλπο για να προλάβεις το ανοιξιάτικο κρυολόγημα και τα tips που χρειάζεσαι για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου

14:19 6/4/2021 - Πηγή: iPop

Ο καιρός αλλάζει κι από χειμωνιάτικος γίνεται σιγά σιγά ανοιξιάτικος και το κρυολόγημα σου “χτυπάει” την πόρτα. Πώς θα προλάβεις, λοιπόν, το ανοιξιάτικο κρύωμα;

Το κακό αυτή την περίοδο είναι ότι δεν μπορείς να διαχωρίσεις εύκολα το κρυολόγημα από την αλλεργία. Πολλοί είναι αυτοί που τα μπερδεύουν, όμως όσοι έχουν αλλεργίες και τις εμφανίζουν κάθε Άνοιξη, καλό θα ήταν να μην μπερδεύονται εύκολα, αφού ξέρουν τα σημάδια και μπορούν να κατανοήσουν πότε έχουν αλλεργία. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, επειδή το κρυολόγημα την

Άνοιξη δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί εξαιτίας και των αλλεργιών, έχουμε μερικά tips για αυτή την περίοδο που θα σε σώσουν.

Τι να κάνεις για να περιορίσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας την Άνοιξη;

Πώς να προστατευτείς από το ανοιξιάτικο κρύωμα;

Η αλλαγή στη θερμοκρασία μπερδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλές φορές γίνεσαι πιο ευάλωτος. Ωστόσο, η συμπεριφορά σου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. «Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται, οι άνθρωποι αρχίζουν να βγαίνουν περισσότερο έξω και να γίνονται πιο κοινωνικοί και κάθε φορά που ομάδες ατόμων συναντιούνται και είναι σωματικά κοντά ο ένας στον άλλο, η μετάδοση ενός ιού αυξάνεται» λέει ο Δρ. Marc I. Leavey.

Από την άλλη, η απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία, που τη μία έχει ψύχρα και αέρα και την άλλη ζέστη, μπορεί να σε κάνει πιο απρόσεκτο στο πώς να ντυθείς. Είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και μια μέρα που έχει δροσιά να βγεις έξω με πιο ελαφριά ρούχα, επειδή την προηγούμενη μέρα είχε καλύτερο καιρό. Αυτό, όμως, μπορεί να διαταράξει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να το κάνει πιο ευάλωτο.

Pexels

Έχοντας αυτό κατά νου, το κόλπο για να αποφύγεις το κρυολόγημα την Άνοιξη δεν είναι άλλο από το να ντύνεσαι για τις πραγματικές θερμοκρασίες που έχει έξω. Αν δεν είσαι σίγουρος, φόρα ένα επιπλέον πανωφόρι ή μια ζακέτα που να μπορείς να βγάλεις στη συνέχεια, αν κάνει ζέστη, ή να το ξαναβάλεις αν δροσίσει ο καιρός, ειδικά προς το βραδάκι. Επίσης, κράτα στο αυτοκίνητό σου ένα φουλάρι ή κασκόλ, μια εσάρπα, στην περίπτωση που χρειαστεί και μην ξεχνάς πως δεν είναι Καλοκαίρι ώστε να αφήσεις στην άκρη τα μακρυμάνικα.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το ανοιξιάτικο κρύωμα;

Πλένε τα χέρια σου με νερό και σαπούνι. Μακριά τα χέρια από τη μύτη και το στόμα, αν δεν είναι καθαρά. Ενυδατώσου, πίνοντας νερό. Κατανάλωνε αντιοξειδωτικά και υγιεινές τροφές. Περιόρισε τη ζάχαρη στο 50%. Περπάτα κάθε μέρα. Περιόρισε το κάπνισμα.

Οι τροφές με τις οποίες θα προλάβεις τη γρίπη και το κρυολόγημα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το κόλπο για να προλάβεις το ανοιξιάτικο κρυολόγημα και τα tips που χρειάζεσαι για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα