Το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη σε ένα μοναδικό βίντεο

16:07 18/10/2014 - Πηγή: iPop

Τα κωπηλατικά σκάφη στήθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Σχεδόν 400 αθλητές από όλο τον κόσμο, ακόμα και από το Περού και το Χονγκ Κονγκ, ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας.
Το θέαμα μοναδικό εντός και εκτός θαλάσσης. Τόσο που η ειδική εξέδρα,η οποία στήθηκε για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, γέμισε αμέσως. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε,

παρόλο που ηταν εργάσιμη μέρα.

Χθες, Παρασκευή, ο καιρός ήταν πολύ καλός. Και κανονικά αυτό θα ήταν θετικό για τους αγώνες. Όμως, στην παράκτια κωπηλασία, χρειάζεται και λίγο αεράκι, χρειάζεται και λίγο κύμα, για να είναι το θέαμα πιο εντυπωσιακό. Σήμερα, που πραγματοποιούνται οι τελικοί του αθλήματος, οι άνεμοι στο Θερμαϊκό είναι πιο… συνεργάσιμοι και έχουμε περισσότερη δράση.

Η διαδρομή που ακολουθούν οι κωπηλάτες είναι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το λιμάνι, από εκεί έως τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και πάλι πίσω στο σημείο εκκίνησης.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ελληνική πόλη. Συμμετέχουν 23 χώρες με 137 πληρώματα εκ των οποίων τα 18 ειναι ελληνικά (με 46 αθλητές). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται και πολλοί έλληνες ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως οι: Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Γιάννης Τσίλης, Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των εθελοντών, που εργάστηκαν για να συμβεί όλο αυτό το υπερθέαμα. 130 άτομα από διάφορα μέρη του πλανήτη συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, έχουμε δηλαδή ρεκόρ συμμετοχής σε σχέση με προηγούμενους διεθνείς κωπηλατικούς αγώνες, που έχουν διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Το WRCC2014, που διοργανώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή ΑΕ, και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φίλαθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ), θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου.

The post Το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη σε ένα μοναδικό βίντεο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα