5+1 λόγοι που κάνει καλό να διαβάζει κανείς!

Goodbyte

Το ακούμε σχεδόν από τότε που αρχίσαμε να περπατάμε όρθιοι μέχρι και σήμερα από τους κοντινούς μας: “πρέπει να διαβάσεις!”. Να λοιπόν γιατί μας το λένε!

Δεκάδες είναι οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί με αντικείμενο το διάβασμα και το πως αυτό επιδρά στην υγεία του ανθρώπου. Από ιατρικής μέχρι ψυχολογικής πλευράς, τελικά είχαν δίκιο εκείνοι που μας ωθούσαν (μας έσπρωχναν”) στο να ανοίξουμε κανένα βιβλίο να “ξεστραβωθούμε”!

1) Το διάβασμα βοηθά στην διεύρυνση της προσοχής. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως διαβάζοντας ακόμα και ένα απλό μυθιστόρημα ο αναγνώστης συνδυάζει

πληροφορίες από όλο το σύγγραμμα, τις κρίνει και φαντάζεται την συνέχεια του.

2) Το διάβασμα λειτουργεί ως εξαιρετικό αγχολυτικό. Μάλιστα, θεωρείται ακόμα καλύτερο από μια βόλτα, η το “χάζεμα” μπροστά από την τηλεόραση. Σύμφωνα με μελέτες, αρκούν 6 μόλις λεπτά διάβασμα για να μειώσει κανείς το στρες που τον διατρέχει κατά 2/3.

3) Το διάβασμα αποτελεί γυμναστική για το μυαλό. Εντάξει αυτό το φανταζόμασταν όλοι λίγο πολύ, αφού αν πάρει κανείς ένα βιβλιαράκι από την πρώτη κιόλας στιγμή θα αρχίσει να δομεί έναν φανταστικό κόσμο με εικόνες, ήχους και πρόσωπά με βάση το υποσυνείδητό του. Έτσι ο εγκέφαλος ουσιαστικά “γυμνάζεται”.

4) Μελέτες έδειξαν πως οι άνθρωποι που διαβάζουν πολύ ακούνε και βλέπουν καλύτερα. Αυτό διότι ευαισθητοποιούνται πολύ περισσότερο τα μέρη του εγκεφάλου που αναφέρονται στις αισθήσεις.

5) Το διάβασμα “προλαμβάνει” το Αλτσχάϊμερ. Αυτό προέκυψε από μελέτη νευροεπιστημόνων σε άτομα ηλικίας 50+ και σίγουρα αποτελεί σοβαρό λόγο για να διαβάσει κανείς!

Τέλος… το
+1) Αν δεν σας κάνουν τα παραπάνω καμία εντύπωση και δεν σας ωθούν στο να διαβάσετε, σκεφτείτε ότι οι γνώσεις που αποκτά κανείς πέρα του ότι μπορεί να τον βοηθήσουν στην επαγγελματική του αποκατάσταση, μπορούν επίσης να τον εντάξουν με ευκολία σε κοινωνικά σύνολα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συνομιλητών του και τελικά να του προσφέρουν έτσι αυτοπεποίθηση…

Καλό διάβασμα λοιπόν…

Το παρόν άρθρο 5+1 λόγοι που κάνει καλό να διαβάζει κανείς! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα