Apple, κατέχει πάνω από το μισό της αγοράς των smartphones στην Αμερική!

Goodbyte

Οι κακόβουλες φήμες που ήθελαν την Apple να χάνει έδαφος στην αγορά των smartphones, πήραν τέλος. Σήμερα, σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας αναλύσεων Kantar Worldpanel, η Apple καταγράφει ποσοστό 51,2% στην Αμερική!

Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί ένα δείγμα της προτίμησης του iOS ενάντια σε οποιαδήποτε

άλλη πλατφόρμα, και μάλιστα με αυξητική τάση σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, τη στιγμή που το Android και τα Windows Phone παραμένουν σταθερά, με ελάχιστες αυξομειώσεις. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο πιο διαδεδομένα λειτουργικά αυξήθηκε, με το Android να βρίσκεται αυτή την στιγμή 7 μονάδες πίσω έναντι του iOS, όπως θα δείτε στο σχετικό πίνακα που ακολουθεί.

Εξετάζοντας κατά το έτος την διαφορά ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντιπάλους, το iOS αύξησε το μερίδιό του κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε 51,2% από 44,9% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι Android πωλήσεις παρέμειναν σχεδόν σταθερές σε μόλις πάνω από 44%, με σχεδόν το σύνολο των κερδών της Apple έρχεται σε βάρος της Research in Motion(RIM) και από άλλους μικρότερους παίκτες.

Κοιτώντας τώρα τα ποσοστά της Apple, η Kantar αναφέρει επιπλέον πως το 35% των πωλήσεων της Apple αντιστοιχεί σε αυτούς που αναβάθμισαν την συσκευή τους από ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone, το 36% αντιστοιχεί σε αυτούς που προτίμησαν το iPhone έναντι μιας άλλης ανταγωνιστικής συσκευής και το 29% ανήκει σε αυτούς που επέλεξαν το iPhone ως το πρώτο τους smartphone.

Την επιτυχία της Apple έρχεται να επισφραγίσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Verizon, μεγάλου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική, η οποία δήλωσε πως στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, το 63% του συνόλου των ενεργοποιήσεων της για smartphones, αντιπροσωπεύουν το iPhone.

Keywords
Αναζητήσεις
smartphones stin amwriki
Τυχαία Θέματα