Sony Xperia sole, Ένα διαφορετικό review για ένα διαφορετικό κινητό [hands-on video review]

Το Sony Xperia sole είναι ένα από τα καλύτερα smartphones της μεσαίας προς χαμηλής κατηγορίας που έχω δοκιμάσει ποτέ. Εξωτερικά σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και θα αργήσεις να βρεις τα λίγα του μειονεκτήματα. Εσωτερικά είναι διπύρηνο, γεγονός πρωτόγνωρο για συσκευή των 220-250 ευρώ.

Το συγκεκριμένο κινητό αξίζει ένα διαφορετικό review από τα υπόλοιπα (τουλάχιστον της κατηγορίας του), καθώς ενσωματώνει

χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού.

Το ένα από αυτά είναι το NFC. Η νέα τεχνολογία που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με άλλα υλικά με ένα άγγιγμα, βρίσκει μια πολύ καλή υλοποίηση στο σώμα του Xperia sole. Ακόμα και αν η αντίδραση δεν είναι όσο άμεση έχουμε συνηθίσει (εμείς) στα Hign End μοντέλα, θα σας επιτρέψει να το κάνετε κομμάτι της καθημερινότητας σας με τα τρία NFC tags που σας χαρίζει η Sony με κάθε αγορά.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι το Floating Touch. Πρόκειται για μια τεχνολογία που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει σε όλα τα κινητά νέας γενιάς. Τι ακριβώς κάνει θα πρέπει να το δείτε στο βίντεο, αλλά ακόμα περισσότερο θα το καταλάβετε αν κάνετε συστηματική χρήση του κινητού για αρκετό καιρό.

Η ποιότητα κατασκευής και το design είναι άξια αναφοράς στο Xperia sole. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μια συσκευή που κοστίζει σχετικά λίγα χρήματα, κάτι που αν δεν το γνωρίζεις εκ των προτέρων δεν μπορείς να το καταλάβεις βλέποντας τη συσκευή. Όποιος είδε το συγκεκριμένο κινητό και άκουσε την τιμή, έκανε την χαρακτηριστική ερώτηση: “Μόνο τόσο;”, γεγονός που δείχνει σε απόλυτο βαθμό την αίσθηση που σου αφήνει η συσκευή. Παρ’ όλα αυτά, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο υπάρχουν ορισμένα ψεγάδια, όχι όμως ικανά να χαλάσουν τη γενική εικόνα.

Ιδιαίτερη εντύπωση που έκανε ο χρόνος που έχει αφιερώσει η Sony στη δημιουργία της εφαρμογής Βοήθειας για το κινητό. Εκεί μπορεί να βρει κανείς ότι χρειάζεται σχετικά με την καθημερινή χρήση της συσκευής και να μάθει όλα τα χαρακτηριστικά του νέου του κινητού και πως να τα χρησιμοποιεί.

Αν το Sony Xperia sole δεν γίνει το επόμενο best seller της ιαπωνικής εταιρείας προσωπικά θα εκπλαγώ. Ιδιαίτερα όταν κατάφεραν το ίδιο, συσκευές χαμηλότερων δυνατοτήτων και ποιότητας, όπως τα Xperia X10 mini και X8.

Well done!

Keywords
Τυχαία Θέματα