Άνθρωπος Vs. Ρομπότ! [video]

Αν νομίζεται πως η μέρα που, πραγματικά, θα συμβιώνουμε με ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα αργήσει πολλά χρόνια, είστε βαθιά γελασμένοι. Τα Ρομπότ έρχονται!

Στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στο Τόκιο (που αλλού) ερευνητές κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο, το οποίο μοιάζει ανίκητο από άνθρωπο. Που; Σε ένα παιχνίδι που έχουμε παίξει όλοι μας: μα φυσικά στο πέτρα, μολύβι ψαλίδι χαρτί!

Βέβαια, στο παιχνίδι μεταξύ δύο ανθρώπων το παιχνίδι είναι στην ουσία καθαρό παιχνίδι τύχης, εκτός αν κάποιος πονηρός περιμένει να δει την

επιλογή σου και επιλέξει ανάλογα. Τα πράγματα όμως με ένα ρομπότ δεν είναι τόσο… τυχαία.

Η “έξυπνη” μηχανή χρησιμοποιεί ένα κύριο χαρακτηριστικό: την ταχύτητα. Το ρομπότ δηλαδή μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να δει την κίνηση, να τρέξει τον αλγόριθμο και τελικά να επιλέξει αυτό που κερδίζει!

Αν είπατε “δηλαδή το ρομπότ με κλέβει”, σας απαντώ πως το να κλέψεις απαιτεί αντίληψη και κριτική ικανότητα, και απ’ότι ξέρω τουλάχιστον τέτοια μηχανή δεν υπάρχει… ακόμα!

Στο κοντινό μέλλον που τα ρομπότ θα βρίσκονται μέσα στην καθημερινότητα μας, ο φόβος και οι αμφιβολίες που έχουν πολλοί, ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, είναι το εξής: Τι θα γίνει αν ο “έξυπνος” άνθρωπος κάνει την “χαζή” μηχανή πιο έξυπνη από τον ίδιο; Εδέμ ή Βαβέλ;

Keywords
Τυχαία Θέματα