Air Arabia: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σάρτζα

20:43 28/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 η πρώτη απευθείας πτήση από Αθήνα προς Σάρτζα, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με την Air Arabia, την πρώτη και μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στη Μέση

Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Αυτό το νέο δρομολόγιο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για να προωθεί τα οικονομικά ταξίδια ανά τον κόσμο και αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Το νέο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 4 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων στο μέλλον. Με αυτήν την τελευταία προσθήκη στο διευρυνόμενο δίκτυό της, η Air Arabia στοχεύει να διευκολύνει την αυξημένη προσβασιμότητα τόσο για επαγγελματίες όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής, ενισχύοντας οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα από και προς την Αθήνα (τοπικές ώρες)FlightDepartureTimeArrivalTimeAircraftFrequencyG9 685Athens13:55Sharjah19:50Airbus A320Tuesday/Thursday/Friday/SundayG9 684Sharjah09:00Athens13:05Airbus A320Tuesday/Thursday/Friday/Sunday

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της εναρκτήριας πτήσης παρευρέθηκαν o Ιωάννης Παράσχης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΑ, η Αυτού Εξοχότητα Adel Al Ali, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Air Arabia και ο Yousef Al Otaiba, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών των Εμιράτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρατηγικό σχέδιο που έχει υιοθετήσει η Αρχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Σάρτζα επιδιώκει να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των επιβατών ετησίως σε 25 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το τέλος του 2027, μέσω της επέκτασης των απευθείας διεθνών πτήσεων, της βελτίωσης των διαφόρων εγκαταστάσεών του, με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα στους τομείς των ταξιδιών και των αερομεταφορών, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφαλής και ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία που παρέχει στους ταξιδιώτες.

Μια χρονιά ρεκόρ για τον ΔΑΑ

Το 2023 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ στην ιστορία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με την επιβατική κίνηση να ανέρχεται σε 28,17 εκατομμύρια επιβάτες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2022 κατά 24% και κατά 10,2% υψηλότερα από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, σημειώνοντας υψηλότερο ρυθμό ανάκαμψης σε σχέση με τον μέσο όρο των Ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Την ίδια στιγμή, τα Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν σε 231,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 37,8% σε σχέση με 168,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Keywords
Αναζητήσεις
air-arabia-xekinisan-oi-apeftheias-ptiseis-apo-athina-pros-sartza.htm
Τυχαία Θέματα