Alpha Finance: Στα 47,70 ευρώ η τιμή-στόχος για την Metlen

Η Alpha Finance προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την τιμή-στόχο της Metlen, η οποία πλέον διαμορφώνεται στα 47,70 ευρώ ανά μετοχή από 31,40 ευρώ προηγουμένως, με τη χρηματιστηριακή να θεωρεί ότι οι συνέργειες μεταξύ των κλάδων του και το καθετοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης επιτρέπουν στον Όμιλο την επίτευξη υψηλής διατηρήσιμης κερδοφορίας υπό διαφορετικές συνθήκες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση της Alpha Finance ο Όμιλος προετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα εισαγωγής στο Λονδίνο, θέτοντας ως στόχο να αναπτυχθεί στο εξωτερικό,

με τις αγορές της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου να αποτελούν τις κύριες αγορές δραστηριοποίησης. Ο κλάδος του μετάλλου θα συνεχίσει να αποτελεί ισχυρό πυλώνα δημιουργίας επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, με τις πρόσφατες εξαγορές/συνεργασίες να προσδίδουν στον Όμιλο μεγαλύτερη πρόσβαση στην πρώτη ύλη, ενώ δεν αποκλείεται η Metlen να αποτελέσει έναν από τους κύριους εκφραστές διασφάλισης σπανίων γαιών για την ΕΕ. Ο τομέας των κατασκευών/παραχωρήσεων αναμένεται να έχει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα έτη, χωρίς να αποκλείεται η εισαγωγή της ΜΕΤΚΑ σε οργανωμένη αγορά, εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες.

Η Alpha Finance προβλέπει τα EBITDA να διατηρούνται μεταξύ €1,2-1,5 δισ. μεταξύ 2025-2031 έναντι εκτίμησης για €1,1 δισ. το 2024, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να εκτιμάται στο 5%. Ο κλάδος της ενέργειας αναμένεται να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις κατά την εν λόγω περίοδο με μέση ετήσια αύξηση 4,2%, με τον κλάδο των μετάλλων να διατηρεί τον Όμιλο ως benchmark Πράσινης μεταλλουργίας αλλά και διατηρήσιμης κερδοφορίας που αναμένεται να αυξάνεται κατά 4,1% ετησίως. Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών θα διατηρήσει υψηλή την ανταμοιβή μετόχων τόσο μέσω μερίσματος όσο και με επαναγορά μετοχών, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης

Η νέα τιμή-στόχος των €47,70 ανά μετοχή, που θέτει την πιθανή συνολική απόδοση στο 46%, σε συνδυασμό με τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται η μετοχή, ήτοι 6,7-6,5 φορές τα κέρδη του ‘25-‘26 και 6,2-5,8 φορές σε όρους EV/EBITDA για το ‘25’-26, τοποθετούν τον Όμιλο μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για φέτος. Η Alpha Finance διατηρεί τη σύσταση BUY για τη μετοχή και εκτιμά ότι η πρόσφατη υποαπόδοση αποτελεί ελκυστικό σημείο εισόδου για νέες τοποθετήσεις, καθώς το re-rating δεν φαίνεται να είναι μακριά.

Keywords
Αναζητήσεις
alpha-finance-sta-4770-evro-i-timi-stochos-gia-tin-metlen.htm
Τυχαία Θέματα