Fil-Eco: Η ηγέτης στον εξοπλισμό εταιρειών για την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων

Η Fil-eco Ι.Κ.Ε. ιδρύθηκε το 2007 και η έδρα της βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας η 30χρονη εμπειρία στον τομέα Οικολογία-Περιβάλλον συνδυάζεται με την επιστημονική κατάρτιση.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών, την ανακύκλωση δηλαδή, εγκαινίασε νέα επαγγελματική πορεία με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Η Fil-eco

Ι.Κ.Ε. αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα εταιρείες από τον χώρο κατασκευής μηχανημάτων και εξοπλισμού για τη διαχείριση των στερεών και οργανικών αποβλήτων. Η κύρια δραστηριότητά της είναι η προμήθεια εξοπλισμού για την διαχείριση αυτή.

Ανάμεσα στον εξοπλισμό είναι οι κάδοι συλλογής απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και οργανικών αποβλήτων, χωρητικότητας από 7 lt έως 1100 lt, οι κάδοι κομποστοποίησης για τον κήπο και για το μπαλκόνι, οι χάρτινοι κάδοι για την χωριστή συλλογή απορριμμάτων σε εσωτερικούς χώρους, οι κάδοι για την συλλογή μαγειρικών ελαίων.

Η εταιρεία προμηθεύει με τα προϊόντα της πολλούς Δήμους της χώρας, Φορείς Δημοσίου, Συνδέσμου Ο.Τ.Α., Νοσοκομεία.

Η ανοδική πορεία της Fil-eco οφείλεται στην επιλογή προϊόντων αξιόπιστων κατασκευαστικών οίκων και στην άψογη συνεργασία με όλους τους δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες πελάτες.

Αποκλειστικές συνεργασίες

H Fil-eco ι.κ.ε. είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας Sartori Ambiente s.r.l. η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό για τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων και διαλογή στην πηγή και για την διαχείριση οργανικών αποβλήτων. Συνεργάζεται επίσης με την τσέχικη εταιρεία Plastia sro, της οποίας προϊόντα είναι κάδοι κομποστοποίησης και με την εταιρεία Disan Hidrolik Makina με έδρα την Κωνσταντινούπολη, μια από της μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής συστημάτων και μηχανημάτων ανακύκλωσης στερεών απορριμμάτων (πρέσες δεματοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών, τεμαχιστές κ.α.). Τα προϊόντα της είναι από άριστης ποιότητας υλικά και με υψηλή απόδοση αντοχής.

Η Μαρίνα Ποτουρίδου, αρχιτέκτονας μηχανικός ΑΠΘ και συνιδιοκτήτρια της Fil-Eco μιλάει στο BV  μιλάει για τις λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων και τους ενδεδειγμένους τρόπους μείωσης του αποτυπώματος της εταιρείας.

-Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα της fil-eco;

«H Fil-Eco είναι μια πρωτοπόρος ελληνική εταιρία, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 3 δεκαετίες. Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση ενώ ο αδερφός μου και εγώ είμαστε η δεύτερη γενιά στο τιμόνι της. Προωθεί λύσεις εξοπλισμού διαχείρισης του περιβάλλοντος με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των Φορέων και των καταναλωτών στην προστασία του πλανήτη».

-Ποιους τομείς καλύπτετε;

«Η Fil-Eco έχει τη δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμού από πιστοποιημένους κατασκευαστικούς οίκους για τη διαχείριση βιοαποβλήτων, στερεών αποβλήτων και μαγειρικών ελαίων και την κομποστοποίηση. Στο πορτφόλιο μας είναι διαθέσιμοι σε διαφορετικά είδη υλικού και χωρητικότητας:

● Κάδοι συλλογής απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, βιοαποβλήτων
● Κάδοι κομποστοποίησης για εξωτερικούς δημόσιους χώρους καθώς και ιδιωτικούς, όπως ο κήπος και το μπαλκόνι
● Κάδοι χωριστής συλλογής απορριμμάτων για εξωτερικούς χώρους
● Κάδοι πλαστικοί με Πιστοποιητικά για «Πλαστικά Δεύτερης Ζωής»
● Κάδοι για εσωτερικούς χώρους σε ανακυκλώσιμη, χάρτινη κατασκευή και αλουμίνιο με Διεθνή Πιστοποίηση.
● Κάδοι χωριστής Συλλογής Μαγειρικών ελαίων, με προϊόντα για το σπίτι αλλά και την εστίαση
● Βιοδιασπώμενες και χάρτινες σακούλες»

-Ποιο είναι το best seller προϊόν σας και υπάρχει high season πωλήσεων στον τομέα αυτόν;

«Πράγματι, υπάρχει εποχικότητα ακόμα και στη διαχείριση απορριμμάτων, όσο ιδιαίτερο και αν ακούγεται αυτό. Σε εποχικότητα, το φθινόπωρο, είναι η περίοδος που μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι χάρτινοι κάδοι, που χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε σχολεία, επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου. Σε όγκο, λόγω της συνεργασίας μας με Δήμους και Φορείς, μεγαλύτερη κινητικότητα έχουν οι κάδοι ανακύκλωσης. Σταθερά αυξητική είναι η τάση οικιακής κομποστοποίησης».

-Τι ακριβώς είναι το Pugedon και που το βρίσκουμε;

«Το Pugedon είναι ένα σύστημα συνδυαστικής συλλογής ανακυκλώσιμων φιαλών και σίτισης αδέσποτων ζώων. Το Pugedon είναι ένα καινοτόμο προϊόν με διττό σκοπό, καθώς στοχεύει στην αφύπνιση της συνείδησης των πολιτών σε ότι αφορά στην οικολογία–ανακύκλωση και στη φιλοζωία.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, για παράδειγμα, έχει αναθέσει τη διαχείριση της συσκευής σε φιλοζωικό σύλλογο, που εθελοντικά καθαρίζει τη συσκευή και την γεμίζει με τροφή όταν αυτή τελειώσει. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη υπευθυνότητα, σύνδεση των κοινωνικών ομάδων και παράδειγμα για τις νεότερες ηλικίες. Οι κάδοι Pugedon έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς Δήμους της χώρας, όπως Δήμο Αρταίων, Δήμο Σερρών, Δήμο Δράμας, Δήμο Καλλιθέας και άλλοι».

-Ποια είναι τα πλάνα της εταιρείας για το μέλλον, τι καινούργιο να περιμένουμε;

«Η Fil-Eco στοχεύει να διατηρήσει τις άριστες σχέσεις της με τους φορείς, τους Δήμους αλλά και τους ιδιώτες παραδίδοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας από πιστοποιημένους οίκους με μακρά πορεία στο χώρο. Η διαφάνεια είναι και θα παραμείνει πυλώνας για τη λειτουργία μας. Σίγουρα, από τη fil-eco, περιμένετε τα καταλληλότερα προϊόντα για κάθε χρήση, πάντα με έμφαση στο design».

-Κλιματική κρίση: Υπάρχει χρόνος να διορθώσουμε ή έστω να ανακόψουμε την πορεία της;

«Υπάρχει χρόνος και πλέον έχει αρχίσει να υπάρχει και διάθεση, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Όμως, να σας πω εδώ, ότι το ζήτημα της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και γενικά της διαχείρισης των αποβλήτων δεν αφορά μόνο την κλιματική κρίση. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, αποτέλεσμα του δυτικού τρόπου ζωής, και της υπερκατανάλωσης. Οι ΧΥΤΑ αδυνατούν να υποστηρίξουν τα παραγόμενα απορρίμματα. Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας χωριστά. Κάθε επιλογή που κάνει ο καθένας από εμάς έχει συνολικό αντίκτυπο στην κοινωνία, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κοινότητας μας και της χώρας μας και κατά συνέπεια του πλανήτη».

-Μια προσωπική ερώτηση. Πώς συνδυάζεται η αρχιτεκτονική, δηλαδή ο τομέας σπουδών σας, με την κύρια εργασία σας;

«Η αισθητική και το μέτρο είναι σίγουρα ο κοινός τόπος. Ήθελα να σπουδάζω αρχιτεκτονική και να αποκτήσω εφαρμοσμένη γνώση για το χώρο, τα υλικά, την εργονομία. Θεωρώ ότι η αντίληψη μου για θέματα περιβάλλοντος συνδιαμορφώθηκε από τις σπουδές και τις γνώσεις που από παιδί έλαβα στην εταιρεία μας. Τώρα κάνω το Μεταπτυχιακό μου στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο».

-Είναι οικολογικός ο τρόπος που ζείτε; Για παράδειγμα είστε vegan ή κάνετε κάτι άλλο στην καθημερινότητά σας για την προστασία του περιβάλλοντος;

«Όσοι εξ αντικειμένου έχουμε ασχοληθεί με θέματα οικολογίας έχουμε μπει από πολύ νωρίς σε μία διαδικασία σοφότερων επιλογών. Δεν είμαι vegan αλλά επιλέγω μια πιο αραιή συχνότητα και μία καλύτερη ποιότητα τροφής τόσο στο κρέας όσο και στο ψάρι. Το να σέβεσαι το περιβάλλον που σε φιλοξενεί δεν αφορά μόνο στο τι απορρίπτεις αλλά και το τί καταναλώνεις. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να σέβεσαι το περιβάλλον τρώγοντος γόνο. Επίσης, κάνω το αυτονόητο σε θέματα διαχείρισης. Τα οργανικά απορρίμματα σε κάδο κομποστοποίησης, τα ανακυκλώσιμα σε ειδικό κάδο αφού καθαριστούν και ούτω καθεξής».

Keywords
Αναζητήσεις
fil-eco-i-igetis-ston-exoplismo-etaireion-gia-tin-kalyteri-diacheirisi-ton-apovliton.htm
Τυχαία Θέματα